Постављене табле посвећене Лази Костићу на аутопуту Београд - Нови Сад

КОВИЉ: Инфо табле са путоказом посвећене нашем великом песнику и првом председнику Удружења новинара Србије Лази Костићу и његовом родном селу Ковиљ поново су постављене уз аутопут Београд - Нови Сад.
1
Путеви Србије и Удружење новинара Србије, заједно су поставили инфо табле у смеру ка Новом Саду и смеру ка Београду, како би подсетили људе како да дођу до Ковиља, обиђу родну кућу Лазе Костића, виде споменик који се налази у школи која носи његово име, али и обиђу друге знамености овог краја, наведено је у заједничком саопштењу.
 
"Ово је био наш дуг према нашем првом председнику удружења новинара Лази Костићу. Верујем да је ово тек почетак заједничких акција УНС и Путева Србије и очекујемо да ћемо ускоро на Коридору 10 код Смедеревске Паланке заједно да поставимо инфо таблу са путоказом ка новинарској кући Пере Тодоровића чију обнову управо завршавамо", каже генерални секретар УНС-а Нино Брајовић.
 
В.д. директора Путева Србије Зоран Дробњак каже да обавеза тог јавног предузећа није само брига о саобраћајницама, већ и да упознају наше грађане и госте о историји и култури наше земље.
 
"Постављањем оваквих инфо табли желимо људима да покажемо културно наслеђе наше земље, а родно место великог Лазе Костића то свакако јесте. Радујем се даљој сарадњи са Удружењем новинара Србије и другим организацијама са којима ћемо свима који пролазе Коридором 10 заједно открити све лепоте и знаменитости Србије", каже Дробњак.
EUR/RSD 117.1205
Најновије вести