Песков: Бајденове изјаве веома лоше, прекретница у односима

МОСКВА: Портпарол Кремља Дмитриј Песков окарактерисао је тренутне односе између Русије и САД као веома лоше и нагласио да за њихово побољшање не треба питати Москву, преноси ТАСС.
peskov
Фото: Twitter, printscreen

Агенција наводи да је Песков реаговао на изјаву америчког председника Џоа Бајдена за „АБЦ Њуз“, у којој је рекао да руске власти морају да "плате цену" за своје наводно мешање у америчке изборе и да сматра руског председника Путина убицом.

АСС преноси да је руски званичник поручио на данашњој конференцији за новинаре да је оваквим понашањем Бајден недвосмислено показао да оклева да поправи односе са Русијом и да ће у даљим контактима са Вашингтоном Кремљ то увек имати на уму.

Песков је недавне изјаве америчког председника о Русији и руском лидеру Владимиру Путину окарактерисао као веома лоше и прекретницом у односима две земље, а нагласио је да се никада ништа слично није догодило.

Он је поручио и да ће Русија анализирати приступ даљој сарадњи са САД и у том смислу је објаснио позивање на консултације у Москву руског амбасадора из Вашингтона.

ТАСС преноси да је Песков нагласио и да због свих наведених околности не треба питати Москву како даље побољшати односе две земље.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести