Већ отказана туристичка сезона у Црној Гори, сезона упитна

ПОДГОРИЦА: Компликована епидемиолошка ситуација, спор процес вакцинације и слаба активност комплетног система у припреми наговештавају да би и предстојећа туристичка сезона могла бити лоша у Црној Гори, сагласни су саговорници подгоричкг Дана.
crna gora
Фото: Tanjug/Flickr, ilustracija
То би, кажу, готово погубно било по целокупну црногорску економију, с обзиром на опредељеност државе на туризам као главну грану економије.
 
Сагласни су да, уколико Црна Гора жели да сезона буде барем 50 одсто оне из 2019, са припремама треба кренути што пре.
 
Угоститељ из Петровца Илија Арменко наводи да је предсезона већ отказана, и да, како сада стоје ствари, уколико и буде сезоне, она ће бити на нивоу претходне.
 
"Држава није одреаговала како је требало и зато не можемо да се надамо некој нарочито доброј сезони. Требало је увести тотални локдаун, или још боље рећи ''нок даун'' до 1. маја и радити на вакцинацији становништва, уколико желимо да имамо какву-такву сезону", изјавио је Арменко.
 
Он каже да је Црна Гора требало да се угледа на државе из окружења како би се спасило што се спасити може.
 
"Мислим да су сви из ове бранше свесни да од сезоне нема ништа. Ево у предсезони отказани су сви аранжмани Француза и Енглеза за април и мај, тако да ако нема предсезоне, шта очекивати у сезони или постсезони. Гости из окружења су добродошли, али ни у окружењу ситуација није добра са финансијске стране, дакле не могу гости из окружења надоместити недолазак гостију са Запада", навео је рменко.
 
Сезона ће се, каже, свести на домаће госте и део њих из региона.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести