Ухапшен због подстрекивања напада на новинара Дашка Милиновића

НОВИ САД: Пред Основним јавним тужилаштвом у Новом Саду води се поступак против три особе осумњичене за напад на новосадског водитеља Дашка Милиновића, а ухапшен је и осумњичени за подстрекивање на напад, саопштило је Основно јавно тужилаштво у Новом Саду.
hapsenje
Фото: freeimages

М.Е. (31), из Београда, осумњичен је за подстрекивање на насилничко понашање, а У.С. (25) и Н.К. (24) из Сурчина за кривично дело насилничко понашање у саизвршилаштву за које је запрећена казна затвора од шест месеци до пет година.

"Осумњиченима У.С. и Н.К. ставља се на терет да су у петак 16. априла, у Новом Саду, у јутарњим часовима, испред Основне школе "Васа Стајић" пришли новинару и водитељу Дашку Милиновићу, те га је У.С. попрскао бибер-спрејом у лице, док му је Н.К. задао три ударца металном палицом у леву подлактицу, услед чега је Милиновић лакше повређен. На то их је подстрекао М.Е, понудивши им новчану награду за напад и повређивање Милиновића", наводи су у саопштењу тужилаштва.

У.С. и М.Е. су ухапшени у петак, те им је, по одобрењу тужиоца, одређено задржавање до 48 часова, а у суботу су саслушани у тужилаштву.

Након саслушања, а на основу предлога тужиоца, Основни суд у Новом Саду осумњиченима је одредио притвор.

У.С. је притвор одређен због бојазни да би останком на слободи могао да настави са вршењем кривичних дела, М.Е. због могућег утицаја на сведоке и саизвршиоце, као и због бојазни да би могао да настави са вршењем кривичних дела, а треће оосумњуичени Н.К. је и даље у бекству и за њим се интензивно трага.

"Основно јавно тужилаштво у Новом Саду ће у даљем току поступка прикупити све доказе и предузети све потребне доказне радње ради доношења јавнотужилачке одлуке, о чему ће јавност бити благовремено обавештена", наводе се у саопштењу тужилаштва.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести