Бачка Паланка освојила 20.000 евра као друга у категорији великих општина

БАЧКА ПАЛАНКА: Међу девет најактивнијих локалних заједница у Србији у прикупљању фискалних рачуна и потврда о безготовинском плаћању пласирала се Бачка Паланка. Реч је о наградној игри „Узми рачун и победи“, за период од 15. новембра прошле године, до 27. фебруара.
backa palanka
Фото: Dnevnik.rs

Тим поводом председнику општине Бачка Паланка Браниславу Шушници је уручено признање на свечаности проглашења победника, која је уприличена у уторак у Палати Србија. Победници такмичења и укупна ранг листа градова, градских општина и општина одређени су у складу са методологијом према којој су учесници такмичења били подељени у три једнаке такмичарске групе у зависности од броја становника (мале, средње и велике локалне заједнице). На основу утврђене ранг листе девет најуспешнијих (по три најбоље пласираних из сваке групе) градова, градских општина или општина, награђено је са 20.000 евра у динарској противвредности по средњем курсу Народне банке Србије на дан трансфера награде.

Средства се могу користити у сврху опремања односно текућег одржавања или инвестиционог одржавања (суфинансирање) објеката од општег интереса за заједницу (школа, здравствених установа, вртића, јавних установа и сл.) као и добара у општој употреби (улица, тргова, паркова и сл.) и то по избору грађана.

Влада Републике Србије, Министарство државне управе и локалне самоуправе и НАЛЕД  честитали су општини Бачка Паланка на освојеном 2. месту у категорији великих општина и захвалили се на спремности личног укључења у борбу против сиве економије којим се доприноси стварању бољег и одговорнијег друштва.

Т. П.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести