Нада и Милан Михаиловић први лауреати Повеље хуманости

ЗМАЈЕВО: Први лауреати и носиоци повеље хуманости „Радост срца“ су Нада и Милан Михаиловић из Змајева.
с
Фото: Ласло Киш

Уз поштовање актуелних мера у предивном амбијенту „Мијиног кутка“, а у знак захвалности за хуманитарну активност и донације, признање им је уручено на свечаности названој „Ритам хуманости“ у организацији удружења и портала „Лаки Медиа“.

Нада и Милан пуних 35 година живе у складном браку, имају синове Милорада и Арсу, снајке Јелену и Тању и, како истичу њихово највеће животно благо, шесторо унучади. Милан је 53 пута као добровољни давалац дао крв, а он и супруга деценијама помажу људима и друштву, пре свега свом селу Змајеву, али и изван своје локалне средине. Много је акција у којима су учествовали, од донације ђацима за свечаност мале матуре, до анимирања предузетника да се реновира оронула фасада зграде полицијског одељења у Змајеву.

Михајловићи су лане уштеђевину у висини пар хиљада евра, дуго сакупљану за одлазак на одмор, усмерили у хуманитарне сврхе, за борбу против коронавируса, сматрајући да су животи људи битнији од брачног јубилеја. Већ првих дана пандемије за кратко време набавили су већу количину заштитне опреме и дезинфекционих средстава које су уручили месном штабу за ванредне ситуације у Змајеву, а део и општинском штабу у Врбасу. Милан је несебично свакодневно помагао суграђанима возећи их сопственим аутом на тестирање у Врбас. Иако и сам ровитог здравља Милан Михаиловић се није освртао на могуће последице по њега и његову породицу, већ је и даље наставио да помаже суграђанима. Почетком вакцинације, за пример другима он и супруга су се међу првима вакцинисали, а затим превозили суграђане на вакцинацију у Врбас, и то све без икакве накнаде. Активност Наде и Милана Михаиловића није прошла незапажено, тако да им је за пружање хумане помоћи, ангажованост и донације писмо захвалности упутио и председник Србије Александар Вучић.

- Хуманост, великодушност и племенитост су врлине и способности да схватимо и разумемо једни друге. Да оном ко пада помогнемо да устане, пружимо руку и утеху сваком ко је у невољи, да бодримо, умиримо и загрлимо оног ко страхује. Људска природа је много узвишенија од тога да буде окренут само себи и својим потребама. Зато чинимо оно чиме ћемо постати достојни да будемо срећни. Да би нешто добили, морамо нешто и да дамо - истакли су Нада и Милан Михаиловић у речима захвалности за додељено признање, наглашавајући да ће и даље према својим могућностима помагати свима којима буде потребна помоћ у било ком облику.

Ласло Киш

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести