Ђоковић победио Мартина и ушао у финале турнира у Београду

БЕОГРАД: Најбољи тенсер света Новак Ђоковић пласирао се у финале турнира у Београду победом над 119. играчем света Словаком Андрејем Мартином са 2:1 (6:1, 4:6, 6:0) у сетовима.
djokovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Меч је трајао сат и 55 минута.

Ђоковићу су два брејка била довољна у првом сету. У другом је виђена велика борба, а Словак је направио три брејка и добио сет са 6:4. У трећем сету, Ђоковић је био доминантан и 100. пут у каријери, сет је освојио без изгубљеног гема.

Светски број један ће се у финалу састати са бољим из меча Алекса Молчана из Словачке и Федерика Делбониса из Аргентине.

Ђоковић ће играти за 83 титулу у каријери, а трећу на турниру на Дорћолу.

Финални меч је на програму сутра.

Ђоковић: Даћу све од себе да освоијим трофеј

„Ово је мој град, увек сам узбуђен кад играм на овом терену. То доноси и одређени притисак, али борићу се најбоље што могу за сутрашњи трофеј, рекао је Новак Ђоковић.

Ђоковић се пласирао у финале АТП турнира у Београду.

"Добро сам почео и добро сам завршио меч. Осећао сам се добро на терену у већем делу меча. Имао сам пад концентрације у другом сету. Он је имао брејк, па сам успео да направим преокрет, па сам се унервозио без потребе. Надам се да ћу кориговати ту грешку. Веома сам узбуђен и радујем се што ћу играти у финалу пред српском публиком“, поручио је Ђоковић и потом додао:

"Велика захвалност свима који су дошли у још већем броју него јуче. Лепо је видети вас све након много година. Ако не рачунамо Адриа тур, последњи пут то је било пре 10 година на Србија опену. Поново имамо турнир за тенисере и тенисерке, имаћете још много прилика да нас гледате у будућности. Хвала на подршци“, констатовао је Ђоковић.

Најбољем тенисеру света ово ће бити 119. учешће у финалу у каријери, а за противника ће имати бољег из меча Алекс Молчан – Федерико Делбонис.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести