У Руми укинута ванредна ситуација

РУМА: Штаб за ванредне ситуације донео је Одлуку о укидању ванредне ситуације у румској општини.
д
Фото: Општина Рума

Извештаји Дома здравља „Рума” показују да је закључно са 4. јуном у румској општини евидентирано 19 лица заражених коронавирусом, што је значајно мање од границе од 55 лица, када је ванредна ситуација уведена.

Председник општине Рума Слађан Манчић рекао је да је у њиховој општини вакцинисано 17.758 вакцинисаних, а ревакцинисано 15.104 грађана.

- Ситуација се смирује и стичу се услови да уђемо у неки нормалан рад и живот. Наравно, опрез и дисциплина су и даље неопходни, да не би поново ушли у неку нежељену ситуацију. Имамо и притиске разних удружења за одржавање манифестација, пре свега, на отвореном, а нисмо могли давати сагласност, јер смо били у ванредној ситауцији.  И даље треба да поштујемо мере, држимо одстојање, избегавамо ризичне скупове и верујем да ћемо се у наредном периоду вратити што више у нормалне токове- рекао је Манчић.

Штаб је донео и закључак везан за закупнину општинских локала, а пошто је укинута ванредна ситуације престала је да важи одлука којом је су цене закупнине биле смањене у износу од 50 одсто.

Председник Манчић се захвалио свима који су узели учешће у борби против коронавируса, посебно медицинским радницима, припадницима МУП-а, самим грађанима.

- Назире се крај епидемије, он је близу само зато што су наша Влада и председник обезбедили велики број различитих вакцина и што се вакцинисао велики број грађана. Морамо и даље радити на тој масовној имунизацији – пут је само вакцинација и зато апелујем на све нас да буду одговорни према себи, али и према другима. Што више нас се вакцинише, брже ћемо победити корону- поручио је Манчић.

М. Сћ

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести