Хуманитарни Фидер куп у Зрењанину за лечење малог Бошка

ЗРЕЊАНИН: У недељу, 20. јуна, на градском језеру, надомак центра Зрењанина, биће одржан први хуманитарни Фидер куп.
pecarosi tisa
Фото: Dnevnik.rs

Како су најавили организатори, сврха овог турнира је прикупљање новца за лечење малог Бошка Гуглете.

Бошко је рођен 14. јануара ове године у Новом Саду, а трудноћа и порођај су протекли уредно. Када је имао три месеца, његови родитељи су приметили да је доста мирнији него што би требало да буде у том узрасту. Након многобројних прегледа и анализа, Бошку је успостављена дијагноза СМА 1 (спинална мишићна атрофија тип 1). Реч је о неуромишићној болести, тешкој и прогресивној, која може да има и смртни исход. Болест се манифестује прогресивном атрофијом мишића и губитком животних функција, као што су ходање, варење, гутање и дисање.

Бошку је потребна помоћ за лечење у иностранству, за рехабилитације, физикалне и окупационе терапије, за лабораторијске анализе, ортопедска помагала… Позиву су се одазвали и хумани људи, фидераши из Зрењанина, па ће новац од котизације бити уплаћен за лечење малог Бошка.

Котизација за сваког учесника је 1.500 динара, а обезбеђени су оброк и пиће. Пеца се у пет сектора од по пет људи, по правлинику ФИПС-а. Обезбеђене су медаље за прва три места у сектору и пехари за прва три места на стази. Скуп на језеру је у 6 сати, а извлачење позиција најкасније у 6.20 часова. Почетак храњења заказан је за 7.20, а почетак пецања је десет минута касније. Пеца се до 14 часова.

Ко жели да учествује на хуманитарном Фидер турниру може се пријавити Радовану Митровићу на телефон 069 289 78 53 или Бојану Цвијановићу на телефон 065/997.01.23.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести