EП: Енглези савладали Хрвате са 1:0

У првој данашњој утакмици на Европском првенству у фудбалу, у мечу у оквиру групе Д, репрезентација Енглеска била је боља од Хрватске. Победнички гол пстигао је Рахим Стелрлинг у 58. минуту
W
Фото: Tanjug/ Laurence Griffiths, Pool via AP

После велике тактичке битке фудбалери Енглеске успели су да савладају селекцију Хрватске и тако да им се реванширају за пораз на Светском првенству.

Није то био леп меч, играло се „зицерашки“, сигурно у одбрани и  тимови су само повремено ишли у нападе. Иако су Енглези имали готово све време инцијативу поред поготка имали су само још две – три полуприлике, док Хрвати практично нису упутили ни јкедан озбиљнији шут према голу беспосленог Пикфорда.

Од почетка меча Енглези су имали инцијативу, и после само десетак минута имали су и прву прилику. Фоден је шутирао са петанестак метара, али је погодио стативу. Само неколико минута касније  и Стерлингу се указала прилика после одбијене лопте, али је тукао слабо.

Хрвати су средином првог дела успели да се ослободе притиска, али у нападу су били сасвим безопасни. Ребић готово да није ни дотакао лопту, а ни Перишић и Крамарић се нису истицали. Ипак, пред крај првог дела „ватрени“ су могли до изједначења Ребић је тукао, али слабо преко гола.

И у другом делу Енглези су имали инцијативу, али први ударац упутили су Хрвати, Модрић је тукао са 25 метара,а али право у руке Пикфорда, А онда су Енглези повели. Калвин Филипс је одлично прошао по десној страни и гурнуо лопту до Стерлинга, који  је са десетак метара испод руке Ливаковића  погодио мрежу.

Наставио је „Горди Албион“ са нападима и само неколико минута касније могао да дуплира предност, али је Кејн са пет метара тукао преко гола, додуше био је ометен.

 У последњих 20 минута Хрвати су потпуно преузели инцијативу, имали су више лопту у својим ногама , али нису имали идеју како да пробију гранитну одбрану Енглеза. Можда је нешто више могао да уради Ребић, али је он тукао слабо преко гола. С друге стране и Стерлин је имао сличну прилику, али ни он није био прецизан.

 Г. К.

 

ЛОНДОН: Стадион Вембли, гледалаца  11.000, судија: Орсато (Италија), стрелац: Стерлинг у 58. минуту, жути картони: Фоден (Енглеска), Ћалета – Цар, Ковачић, Брозовић  (Хрватска)

ЕНГЛЕСКА: Пикфорд – Вокер, Мингс, Стонс, Трипије - Маунт, Рајс, Филипс – Стерлинг (Калверт Левин), Кејн (Белингам), Фоден (Рафорд).

ХРВАТСКА: Ливаковић – Врсаљко, Ћалета-Цар, Вида,  Гвардиол – Брозовић (Влашић),  Перишић, Ковачић (Пашалић), Модрић, Крамарић (Брекало) – Ребић (Петковић).

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести