Најлепша је бака Јелкина башта на Клиси

Награду за најлепшу башту Новог Сада, у акцији листа „Дневник”, „Новосадске телевизије” и „Колор Прес Групе”, у сарадњи са Француским институтом у Новом Саду, освојила је Јелка Кашиковић са Клисе. Њој је уручена награда у дворишту Француског института, а уједно јој је био и 83. рођендан.
basta1
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Имала је двоструки разлог за славље, а том приликом је казала да сама брине о свом цвећу и да у томе има велику подршку породице, те да је веома поносна на своју унуку која ју је и пријавила на конкурс. 

Осамдесеттрогодишња Јелка сваког јутра и вечери улаже време, бригу и много љубави у одржавање своје велике, шарене баште у Улици Аксентија Максимовића.

За лепу и шарену башту потребно је много љубави, а Јелка Кашиковић, заједно са супругом Бошком са којим је у браку срећних 57 година, о бризи, стрпљењу и пажњи зна много. Како Јелка прича, супруг је потпуно подржава у цветном подухвату, те њихова дуга и искрена љубав овој башти дају посебан сјај.

Фото: Приватна архива

- Унука ће ме наследити када будем имала 90 година, када не будем могла да се бринем о цвећу. Уживам у свом врту и цвећу о ком бринем, то ми представља велико задовољство - казала је Јелка на самом уручењу награде.

У овогодишњем избору учествовало је 40 кандидата. Сви учесници добили су симболичне награде, док је победница освојила путовање у Врњачку бању.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Жири ни ове године није имао лак задатак, међутим, идеја организатора је несумњиво испуњена, а она се огледа у чињеници да дух града не чине само нови солитери, зграде и квартови, него управо дела ових људи, што је потврдио председник “Колор Прес Групе” Роберт Чобан, осврнувши се и на остале организоване акције, које су откриле и лепоту и доброту нашег града и околине.

- Задовољан сам што акција траје већ три године, позивам и остале суграђане да се пријаве и открију своје зелене оазе. Циљ акције је да Нови Сад очува епитет мирисног и чистог града, да се очува традиција какву је град некада имао – казао је Роберт Чобан. 

Александра Брзак уредница Новосадске хронике истакла је да је „Дневнику” част да учествује у оваквој акцији:

- Драго нам је што се повећава број учесника, а циљ нам је да откривамо и промовишемо „скривене зелене оазе”.

Прва акција „Дневника“, „Новосадске телелвизије“ и „Колор прес групе“ организована је 2019. године. Као и тада, тако и сваке наредне године на десетине љубитеља баштованства се пријављивало на конкурс са заиста импресивним вртовима које плене наш град.

С. Аничић Илић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести