Жестока борба водиће се у Даблину  (20.45)

На крилима победе над Луксембургом, фудбалска  репрезентација Србије гостује Републици Ирској , селекцији која је до сада у квалификацијама за Мундијал у Катару  освојила само један бод.
ФСС/ Детаљ с квалификационе утакмице за СП  Србија – Ирска одиграна у нашем главном граду
Фото: ФСС/ Детаљ с квалификационе утакмице за СП  Србија – Ирска одиграна у нашем главном граду

Нико се у нашем тиму не заварава да ће се до жељена три бода стићи лако, а сви знама како је било тешко са овим ривалом у Беогрдау(3:2). Наравно, верују наши момци у свој квалитет и намерни су да дају све од себе како би стигли до циља, али веома добро знају да им престоји жестока борба у Даблину. Један од најбољих у дуелу са Луксембургом Дарко Лазовић упозорава да то што Ирци имају само бод не одражава реални квалитет те репрезентације.

- Бодовна залиха коју Ирци тренутно имају не говори на прави начин о њиховом квалитету. И против нас и против Португала показали су ко су заправо и да их нико не сме унапред да их  отпише. Ради се о технички поткованој екипи, борбеној и  жељној успеха. Уз мало више  среће имали би по приказаној игри и више бодова. Играју на свом терену и нема сумње да ће дати све од себе не би ли нас савладали. Морамо бити максимални током читавог меча уколико желимо да остваримо жељени резултат – рекао је Лазовић.

Крилни играч се нада да би могли да понове партију из сусрета са Луксембургом.       


Ирска без капитена

Репрезентација Ирске ослабљена ће дочекати наш национални тим, капитен Шејмус Колмен неће моћи да игра. Разлог је повреда због које је дефанзивац Евертона напустио тренинге националног тима, а уместо њега позван је саиграч Александра Митровића из Фулама Сајрус Кристи.    Ирска је практично изгубила шансу да оде на Мундијал, јер после половине такмичења има само један бод освојен против Азербејџана.


- Приступ утакмици и обавезама  мора  да буде максималан као што је био у дуелу са Луксембургом. Ако то остваримо верујем да можемо до победе која би нам много значила. Пад у игри од  неких 15-ак минута који смо имали против Луксембуржана не сме да нам се поновити, јер можемо да будемо сурово кажњени. У добром смо моменту, на крилима последњих успеха верујем да можемо до новог и у Даблину – поручио је Лазовић.   Сергеј Милинковић-Савић је одиграо одлично против Луксембурга, а о његовој асистенцији Митровићу још се прича. - Не смемо да се враћати на тај меч, већ да се потпуно окренемо Ирцима. То су две дијаметрално различите репрезентације, са другачијим профилом играча и фудбалском филозофијом. Ирци су врло снажни, самим тим и чврсти и у стању су да изгарају свих деведесет минута. Сигуран сам да их неочекивани реми са Азербејџаном није уздрмао и да ће ући максимално у дуел са нама. Посебну мотивацију имају против јаких противника, може се рећи да су инаџије, воле да победе на папиру фаворите и сигурно је да ће то покушати против нас. На нама је да не дамо да се наметну, не смемо ући у ,,тучу“ са њима, већ морамо бити хладне главе и да се пре свега посветимо  својој игри. Ми форсирамо темпо, на најлакши начин покушавамо доћи до гола и тако мора бити и сада. Вољни моменат мора бити још израженији него што је био против Луксембурга. Ако буде тако верујем да ћемо се радовати – казао је сјајни везиста Лација.   Наша репрезентација је, нема сумње, на тешком испиту, игра једну од најважнијих утакмица у квалификацијама и победа у Даблину би осигурала бар бараж за пласман на Светско првенство. Не сумњамо да ће Пиксијеви изабраници одиграти још једну квалитетну партију и освојити важне  бодове.  Утакмица у Даблину почиње у 20.45.  

И. Лазаревић

А група

Азербејџан – Потругал       (18) Ирска – Србија   (20.45)

1. Србија

4

3

1

0

11:6

10

2. Португал

4

3

1

0

8:4

10

3. Луксембург

4

2

0

2

5:8

6

4. Ирска

4

0

1

3

4:7

1

5. Азербејџан

4

0

1

3

3:6

1

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести