МУП: Лажни наводи црногорских медија о сину Кривокапића

БЕОГРАД: Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је вечерас да су апсолутно лажни наводи који су се појавили у појединим црногорским медијима да је српска полиција наводно малтретирала сина црногорског премијера Здравка Кривокапића и истиче да је полиција и у овом случају поступала професионално и у складу са законом обавила све неопходне провере уз пуно поштовање достојанства возача и путника у возилу.
znacka
Фото: МУП
''''Наиме, приликом заустављања и контроле возила са цивилним црногорским регистарским ознакама у коме су се налазили М.К. син црногорског премијера, и Б. Д. члан његовог обезбеђења, припадници Министарства унутрашњих послова су поступали професионално, у складу са законом и процедурама уз уважавање њиховог личног достојанства'''', наводи се у саопштењу.
Поступајући по пријави на систем 192 да је примећено лице које има пиштољ и да се удаљило возилом марке „мерцедес“ ка Прокопу, патрола Полицијске станице Савски венац, као озбиљна служба, брзо је лоцирала возило и безбедно га зауставила.
Поступајући по процедурама, као и свака полиција и припадници МУП-а Србије су штитећи, на првом месту безбедност својих припадника, извршили контролу и легитимисање лица.
Након извршених провера полиција се удаљила и оставила им лично наоружање.
''''На основу свих изнетих чињеница за очекивати је да би свака одговорна полиција, која поступа у складу са законом, извршила проверу и утврдила ко су лица која поседују оружје, што би верујемо да је обрнута ситуација учинила и црногорска полиција. Која полиција света не би наоружана пришла непознатом наоружаном лицу?'''', додају из МУП-а.
У саопштењу се још наглашава да је МУП Србије понудио непосредно физичко обезбеђење члановима породице Кривокапић који живе у Београду, али да су то одбили.
''''Такође, очекујемо од наших, али и страних држављана да на пристојно понашање полицијских службеника одговоре на исти начин и да не злоупотребљавају полицију за своје дневнополитичке потребе'''', додаје се у саопштењу.
Подгоричке ''''Вијести'''' су раније објавиле да је породица Здравка Кривокапица одлучила је да напусти Србију због наводног инцидента који се вецерас догодио у Београду.
Како је "Вијестима" казао извор близак породици, српска полиција је наводно репетирала пиштољ на Кривокапићевог сина и члана његовог обезбеђења.
Извор додаје да су Кривокапићев син и члан обезбеђена претресани због наводне дојаве да су наоружани.
Из породице, како наводе ''''Вијести'''', тврде да је оружје које поседује обезбеђење уредно пријављено званичним органима Србије.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести