Српска лига група Војводина: Шајкашани изненадили Куљане

Хајдук - Борац (Ш) 0:1  (0:0)
fudbal
Фото: pixabay.com

КУЛА: Стадион „Милан Средановић“, гледалаца 200. Судија:   Ћировић ( Вршац). Стрелац: Брборић у 66. минуту. Жути картони: Тадић ( Борац).

ХАЈДУК: Дринчић 7, Арежина 6 ( од 70. Богићевић -), Лазић 6, Јанчић 6, Шушњар 6 ( од 70. Божовић -), Матијевић 6, Мацановић 6, М. Манојловић 6 ( од 78. В. Поповић -), Вујошевић 6, Б. Манојловић 6 и Вуковић 6.

БОРАЦ: Милиновић 6, Ђорђиевски 6 ( од 46. Максимовић 6), Топић 7, Вучетић 6 ( од 46. Брборић 7), Ђурић 7, Смиљанић 8 ( од 81. Зеччевић -), Гргић 7 ( од 69. Тадић -), Стојановић 6, Мирковић 6, Божић 7 и Миловац 7 ( од 76. Ердељан -). Обистинила су се страховања новог шефа струччног штаба Хајдука Жељка Рачића да ће искуство екипе Борца из Шајкаша бити онај језичак који ће претегнути, и тако и било. На свом терену у Кули „хајдуци“ су упали  у клопку гостију који су стрпљиво на средини терена тражили своју шансу из контри.  И у првом полувремену пулени Жељка Рачића су имали каквих таквих прилика за гол. Мацановић у 29. минуту искоса са 6 метара погодио је голмана гостију, а најбољу прилику за вођство Куљанису  пропустили у 41. минуту, када је на одлично додавање Шушњара Бранислав Манојловић са десетак метара шутирао преко пречке.

У другом делу стручни штав гостију одмах у свлачионици оставља такозване бонус играче, уводи искусне Брборића и Максимовића и те измене су донеле промену резултата. У 66. минуту најбољи играч на терену Горан Смиљанић је идеално центрирао, а Брборић са 12 метара по средини гола из прве захватио лопту и матирао веома доброг Дринчића. Овај гол је „дотукао“ екипу Хајдука која након тога није озбиљније угрозила гол Борца.

Ђ. Бојанић

Омладинац-Стари град 2:1 (1:0)

НОВИ БАНОВЦИ: Стадион Омладинца, гледалаца 200, судија Богићевић (Зрењанин).Стрелци: Лежаић у 24. и 63. за Омладинац, Бајовић у 72. минуту за Стари град.Жути картони: Мојсиловић (Омладинац), Родић, Бајовић (Стари град).

ОМЛАДИНАЦ: Ћирић 7, Мишић 7, Иветић 7 (Радојчић 7), Кукољ 7 (Бајић 7), Мојсиловић 7, Зорица 7 (Будимир), Рнић 7,5 (Стојановић), Савић 7, Грбовић 7, Лежаић 7,5, Скорупан 6,5.

СТАРИ ГРАД: Кнежевић 7,5, Симовић 6, М. Глувић 6, Стојановић 6, Торбица 6,5, Костић 6, Зекић 6,5, Родић 6 (Седлар), илић 6, Б. Глувић 7, Бојовић 7 (Бајић 6,5).

У Новим Бановцима је одиграна одлична утакмица. Мојсиловић у 17. и Зорица у 19. имали су екстра шансе за вођство домаћина, али се у листу стрелаца уписао Лежајић, изашао сам испред Кнежевића и лако га матирао.У финишу полувремена Грбовић снажно шутирао с 20 метара, Кнежевић је одбио  лопту, али Мојсиловић није погосдио мрежу.

У другом полувремену, одмах на почетку, домаћини стварају две повољне шансе, да би нешто касније Лежаић опет савладао Кнежевића изблизине.

Бајовић је постигао веома леп гол из шута с 17 метара.

И. Митровић-Б. Рокнић

Кикинда - Јединство

2:0 (1:0)

КИКИНДА: Градски стадион, гледалаца 250, судија: Чапо (Суботица), стрелци: Зељковић у 16. и Моровић у 78. минуту. Жути картони: Стевановић, Милошевић, тренер Ненад Ковачевић (Кикинда), Марковић, Цветојевић, Филиповић, Бобар (Јединство).

КИКИНДА: Савков 7, Бајат 7, Николић 7,5, Ћирић 6 (Моровић 7), Ивановић 7 (Ђукић 7), Стевановић 7, Зељковић 7 (Милошевић 6), Шаре 6,5, Степанчев 7,5, Коштић 7, Крстић 7.

ЈЕДИНСТВО: Марковић 6 (Бонџић 6), Плавшић 6 (Маодуш 6,5), Богдановић 6 (Ђорђевић 6,5), И. Цветојевић 6 (Тошић 6), Моравац 6,5, Обрадовић 7, Николић 7, Пилиповић 6,5, Радосављевић 6 (Иван Цветојевић 6), Тривић 6,5, Бобар 6,5.

Након две стартне победе, а потом и два узастопна пораза Кикинђани су савладали Старопазовчане. А да су Шаре, Милошевић и још неки играчи Кикинди били присебнији, посебно у финишу меча, извесно је да би тријумф био још уверљивији.

Кренуло је лоше по домаћина. Голман Савков на ивици казненог простора на једну дубинску лопту, несмотрено је стартовао на противничког играча, а арбитру Кристијану Чапоу није преостало ништа друго него да покаже на белу тачку за госте.

Голман домаћина Далибор Савков прочитао је шут Ранка Моравца. У 16. минуту голман гостију Мане Марковић истрчао је ван казненог простора, непотребно направио фаул и после, а из слободњака Стеван Зељковић је погодио доњи леви угао са 18 метара. У 65. минуту полетарац Вук Шаре имао је стопостотну прилику, али резервни голман гостију Алекса Бонyић је интервенисао.

А тачку на утакмицу ставио је Моровић у 78. минуту након што се голман Бонyић поиграо у свом казненом простору, Моровић га прочитао, одузео лопту и са два-три метра послао лопту у мрежу гостију.

П. Трнић

Први мај - Динамо  0:0

РУМА: Стадион Првог маја, гледалаца 200, судија Нешић (Суботица).

ПРВИ МАЈ: Опарница 7, Чолић 7, Мирчетић 7, Јаћимовић 7, Милојевић 7, Доневски 7, Живковић 8, Осман 7, Савић 7, Ђурђевић 7, Вукановић 7.

ДИНАМО: Нићифоровић 7, Клоцко 7, Милинковић 7, Павловић 7, Чучак 7, Шимун 7, С. Петровић 7, Јанковић 7, Милојевић 7, М. Петровић 7, Бачанин 7.

У првом полувремену домаћини су играли у неким тренуцима и добар фудбал. А гости су били борбени и чврсти у одбрани.Уствари, веома млађани гости, дошли са једном намером да освоје бод.

У другом полувремену, домаћин, од првог минута, кренула у нападе. Али су гости и даље играли организовано у одбрани, тако да домаћи стрелци нису могли доћи до правог изражаја.Тако, оно што су гости замислили и хтели, урадили су .Освојили су бод.         

А. Дамјанчук

Раднички - Тиса 2:2 (2:1)

СОМБОР: Градски стадион, гледалаца: 250, судија: Мрђа (Панчево), стрелци: Ковачевић у 12. и Антунић у 15. за Раднички, Зонајић у 45. (из пенала) и  у 90. минуту за Тису.

РАДНИЧКИ: Тојзан 7, Јовановић 7, Швељо 7, Мирков 7, Ковачевић 7,5 (Авдић), Тасић 7, Ђурђев 7, Васиљевић 7, Деспотовић 7, Гороњић 7, Антунић 7 (Милисављевић).

ТИСА: Лазић 7, Манојловић 7, Месарош 7, Милкић 7, Томичић 7, Јоветић 7, Шинковић 7, Килибарда 7, Зонајић 7,5, Кудрић 7,5, Севалица 7 (Орчић).

Фудбалери Радничког су  повели већ у 12. минуту. Ковачевић је постигаоо погодак, а три минута касније у листу стрелаца се уписао се и Антунић. Пре краја првог дела Зонајић је смањи резултат из пенала. У другом делу било је шансе на обе стране, а прилике су пропустили Гороњић и Деспотовић. Када су сви очекивали да ће Раднички освојити три бода,  Зонајић је постигао гпогодак и бод је отишао у Адорјан.

С. Стојиљковић

Текстилац - Раднички (З) 4:0 (1:0)

ОЏАЦИ: Градски стадион, гледалаца 150, судија: Чекичевић (Моровић), стрелци: Вемић у 22. Бајић у 56. Галић у 67. и 78. минуту. Жути картони: Асани, Илић (Текстилац), Сарић, Вујовић (Раднички).

ТЕКСТИЛАЦ: Браћ, Ивановић 8, Божичић 8, Станковић 8 (Свитић 7,5), Бајић 8,5, Вемић 8 (Галић 8,5), Миленковић 8,5, Лишчевић 8, Тодоровић 8 (Зељковић 7,5), Луковић 8 (Асани 7,57, Поткозарац 8 (Илић 7,5)

РАДНИЧКИ: Бачко 6, Ћушић 6, Јованов 5,5, Сарић 5,5, Јовановић 5,5 (Илић 5), Чигоља 6, Гајиновић 6,5, Бачвански 6,5, Нешковић 5 (Новевски 5), Вулић 5 (Вујовић 5), Ковачевић 5,5.

Екипа Текстилца је супериорном игром остварила  победу.Од првог судијског звиждука домаћи су кренули силовито ка голу гостију и прву праву прилику су крунисали поготком преко снала-

жљивог Михајла Вемића, који се у 22. минуту одлично снашао у противничком шеснаестерцу и оштрим ударцем савладао Бачка. До краја првог дела игра домаћи су промашили три стопостоне прилике.  На почетку другог дела  игре, тачније у 56. минуту врло лепу акцију домаћина крунисао је омалени Филип Бајић који је са десетак метара оштрим ударцем савладао голмана гостију.

До краја меча видели смо два лепа поготка Младена Галића вође навале екипе Текстилца који је на тај начин донео велику радост малобројним навијачима Текстилца. Тим из Зрењанина био је десеткоан у Оџацима јер је наступио чак без седморице стандардних првотимаца, који су због болести били спречени да наступају.

С. Јовин

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести