СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: ТСЦ на свом терену савладао Војводину

Иако су Новосађани најављивали да ће учинити све што је у њиховој моћи како би прекинули неуспешну традицију коју имају у сусретима са ТСЦ-ом, од тога се ништа није догодило.
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

На првенственој премијери у сјајној „ТСЦ арени”, домаћи тим стигао је до победе, захваљујући лепом поготком који је постигао дебитант у плавом дресу Слободан Рајковић.

Од почетка утакмице пратили смо својеврсну шаховску партију у којој је, и поред велике битке, било мало узвуђења пред головима. За нијансу конкретнији био је тим из Бачке Тополе који је покушавао да преко Зеца нешто касније и Томановића стигне до предности, али је голман Никола Симић био на нивоу задатка. У 29. минуту шут је опробао и најбољи појединац јучерашње утакмице Михајло Бањац, али је чувар мреже Новосађана био опрезан.


Повреда Топића

Млади репрезентативац Србије Мирко Топић је и јуче игао на високом нивоу. Међутим, на његову и жалост мање групе навијача Војводине, у 40. минуту се овај младић повредио и морао је да напусти терен, што је, показало се, био велики пех за Новосађане.


Могла је и Војводина озбиљније да запрети у неколико наврата, међутим, изостајао је завршни ударац тима из Новог Сада.

И онда, у 43. минуту велику шансу имао је нападач црвено-белих Небојша Бастајић, чији је први ударац голман Јоргић зауставио, а онда је и други покушај овог играча изспред празне мреже избио Слободан Рајковић.

У наставку, практично у првом нападу, домаћа екипа је повела. Ударац из корнера извео је Бањац, а необјашњиво сам у скоку остао је Рајковић, који је крунисао први наступ у тиму ТСЦ-а, испоставиће се победничким голом.

Покушавали су Новосађани, на њихову жалост без пуно успеха нешто да промене на терену, али правих прилика пред голом Јоргића више није било. Напротив, могли су Бачкотополчани у неколико наврата и да дуплирају вођство, али је Никола Симић био изузетно расположен на голу Војводине и успео је да заустави ни мало наивне ударце Бањца у 56. Стојковића у 58. и Антонића у 70. минуту.

Утакмица је ушла у нервозну завршницу, судија Минаковић покушавао је жутим картонима да је одржи у спортским оквирима, а незадовољство гостију његовим одлукама из минута је минут бивало је све већи. На крају, сусрет је завршен уз аплаузе домаће публике и када се све сабере заслужену победу екипе ТСЦ-а.

А. Предојевић

ТСЦ - Војводина 1:0 (0:0)

БАЧКА ТОПОЛА: ТСЦ арена, гледалаца 3.000, судија: Минаковић (Нови Сад), стрелац: Рајковић у 48. минуту. Жути картони: Стојковић, Бочкаи (ТСЦ), Човић, Копитовић, Јеличић, Буснић и тренер Ђорђевић (Војводина).

ТСЦ: Јоргић 7, Стојковић 7, Рајковић 7,5 (Антонић 7), Варга 7, Петковић 7 (Станојев 7), Ђаковац 7 (Бочкаи), Томановић 7,5, Петровић 7, Бањац 8 (Милићевић), Зец 7, Ратков 7 (Станојловић).

ВОЈВОДИНА: Н. Симић 7,5, Јеличић 6,5, Копитовић 6,5, Деветак 6,5, Ђорђевић 6,5, Буснић 6,5, Топић 7 (Максимовић 6,5), Вукадиновић 6,5, В. Симић 7 (Нешковић), Човић 7, Бастајић 6,5 (Мркајић 6,5).

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести