Након две деценије, реконструкција Дома културе у Кленку

РУМА: После више од две деценије у Кленку се на сеоском Дому културе обављају свеобухватни радови санације и адаптације објекта, намењеног окупљању, културном и друштвеном животу мештана.
е
Фото: Youtube Printscreen

Општина Рума је почетком месеца кренула и у реконструкцију Дома културе у Буђановцима, где је завршена уградња нове столарије и почиње уређење спољне фасаде, а паралелно с тим радовима реновира се велика сала кленачког Дома културе.

Радове је обишао председник општине Рума Слађан Манчић и истакао да је деведесетих година нешто рађено у Дому културе и то личним средствима грађана месне заједнице, те да је због запуштености објекат дуго ван употребе.

У међувремену се користила само мала сала Дома културе, која је мања, али и уређенија. У селу је активно Удружење жена које ће имати прилику да користи просторије за своје манифестације, али и све друге догађаје. На коришћење уређеног простора моћи ће да рачуна фолклорна секција, као и друга удружења за свој рад и приредбе.

-  Решили смо да одвојимо 4,5 милиона динара без ПДВ-а из буyета општине и да у оквиру овог пројекта и тендера за уређење објеката по месним заједницама уредимо и овај Дом културе - рекао је Слађан Манчић.

Радови су прво обављени на крову зграде, а затим су започети и послови на унутрашњем уређењу објекта. Преуређен је кров због евентуалног прокишњавања, затим се изводи спуштање плафона, потом и керамички радови, односно, постављање плочица на подовима. Бина се сређује, биће постављена и лед расвета, следи глетовање и кречење зидова, замена металних улазних врата.

Председник општине очекује да за месец дана овај простор добије потпуно другачију слику и нови сјај. Председница Савета Месне заједнице у Кленку Слађана Кулачин истиче добру сарадњу са локалном самоуправом која је, како каже, донела бољитак селу.

- Наше село је заиста уређено, тако да ће и ови радови допринети лепшем изгледу, с обзиром на то да се Дом културе налази у срцу Кленка. Дом је некада давно служио за масовно окупљање, за културна дешавања која су се овде организовала. Сад оживљавамо поново ту идеју, стварамо предуслове да овај простор у културном смислу буде опет зборно место мештанима нашег села, да не буде закључан као до сада, већ да окупља људе - казала је Слађана Кулачин.    

М. Стакић

 

Пројекат „Културно и уметничко стваралаштво” реализује Марконс маркетинг компани, а суфинансира Општина Рума. Ставови у подржаном пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести