Брамерц поздравио најаву Вучића о правној сарадњи са БиХ

ХАГ: „Поздрављам данашњу најаву председника Србије Александра Вучића да Србија предузима кораке у погледу јачања правне сарадње са БиХ у вези са предметима за ратне злочине, написао је данас на Твитеру главни тужилац Међународног резидуалног механизма за кривичне судове Серж Брамерц.
Serž Bramerc  Foto: Tanjug/video
Фото: Серж Брамерц Фото: Танјуг/видео

"То је важно за изградњу поверења између две државе и подршку правди", истакао је Брамерц.

Он је навео да су се у недавним разговорима са председником Вучићем у Београду сложили да хапшења на граничним прелазима подривају успешну сарадњу међу тужиоцима у региону.

"Зато сам захвалан председнику Вучићу што се бави тим питањем, почевши са данас најављеним мерама", нагласио је Брамерц.

Будући да ће се српски и тужиоци за ратне злочине из БиХ ускоро срести, од њих очекујем конкретне договоре о трансферу много већег броја предмета, навео је он.

"Моја канцеларија ће наставити да ради са колегама тужиоцима на поменутим предметима, укључујући приступ нашим доказима и експертизи", написао је Брамерц.

Он је додао да жртве морају видети да ће осумњиченим или оптуженим за ратне злочине бити суђено без обзира на место боравка и да ће правда бити задовољена.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести