Данас у Челареву дерби Прве лиге Младост ГАТ – Инђија

Фудбалери Младости ГАТ и Инђије данас ће, на стадиону у Челареву, ,од 15 часова, одмерити снаге у дербију 13. кола Прве лиге Србије.
с
Фото: С. Тодоровић

Ова два тима издвојили су се у врху табеле, па тренутни лидер из Срема има седам, а Новосађани пет бодова предности у односу на најближег пратиоца, што довољно говори о томе да заиста играју најбољи фудбал у овом рангу. Уз то, Инђија је далеко најефикаснија екипа, њени играчи тресли су мреже супарника 25 пута, док Младост ГАТ има најпостојанију одбрану, која је капитулирала само у пет наврата. Због тога се очекује квалитетна, занимљива и неизвесна утакмица и чини се да је то и најбоља позивница за гледаоце да у великом броју дођу и испуне трибине стадиона ЧСК Пиваре.

- Сви они који буду дошли на утакмицу, моћи да уживају у добром фудбалу - нагласио је Милош Миловановић, капитен новосадске екипе. - Одлично смо тренирали после победе у Ивањици, створили смо добру целину и атмосферу и фокусирани смо на нови дерби. Инђија је јако квалитетна екипа, али ми сигурно нећемо да одустанемо од циљева које смо пред себе поставили и данас ћемо ићи на нову победу. Стручни штаб, на челу са шефом Љубомиром Ристовским, до у танчине нам је презентовао врлине и мане ривала, али, разумећете, не бих о томе да говорим овом приликом, већ ћемо то да оставимо за саму утакмицу. Инђијци су јаки у офанзивном делу, где имају одличне појединце и на њих ћемо морати да обратимо пажњу.

Новосађани ће, како ствари стоје, бити у могућности да лидеру супротстави најјачи састав, с изузетком Марка Ренића, који и даље осећа последице повреде.

- Своја места у тиму заузеће голман Никола Мирковић и везни играч Данило Секулић. Уједно, охрабрени смо начином на који смо одиграли дуел у Ивањици, наравно и значајном победом над Јавор Матисом, што ће нам бити додатни мотив да покушамо поново да пружимо добру партију, али и да стигнемо до сва три бода. Наш план је заиста да на крају првенства будемо међу осам најбољих екипа и заиграмо у плеј-офу и ту се баш ништа није променило и остајемо на истом курсу.

Искусни 33-годишњи штопер нагласио је да данас очекује велики број гледалаца који ће доћи да испрате утакмицу.

- Тачно је, очекујем добру посету, јер сам убеђен да ће сви они који се буду нашли на трибинама, имати прилику да испрате добар и веома занимљив сусрет. И са своје стране, али и у име играча, стручног штаба и управе Младости ГАТ, позивам навијаче да буду уз нас, ми ћемо се потрудити да им одговоримо максимално квалитетном и добром партијом, а онда и победом - додао је Милош Миловановић.

        А. Предојевић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести