Добрим блоком Воша тражи прилике против Звезде

Најбољи стрелац Војводине у актуелној сезони, али и један од најбољих фудбалера “старе даме”, сигурно је Вељко Симић.
д
Фото: Ј. Грлић

Некадашњи члан Црвене звезде, утисак је, пронашао се у Новом Саду, пружа запажене игре и профилисао се као један од кључних играча Воше. Навијачи од њега с правом очекују незадрживе бегове ка противничким мрежама, после којих епилог врло често уме да буде погодак. Уосталом, Симић на свом салду има шест голова, а биће веома занимљиво то какву партију ће да пружи у недељу, када ће наспрам себе имати добро му знана лица из Звездине одбране.

- Пред нама је прави дерби, који ће да нам понуди прилику да се измеримо с једном од најбољих екипа у нашој земљи - рекао је Вељко. - Звезда је четвороструки узастопни првак Србије и јасно нам је да ћемо да се суочимо с највећим изазовом у нашој лиги. Добро тренирамо, припремамо се и апсолутно верујем у то да ћемо да будемо спремни да одговоримо задатку.

Подестили смо Симића на сам почетак сезоне, када су Новосађани одиграли нерешено (0:0) на стадиону “Рајко Митић” и питали га да ли верује у то да и на “Карађорђу” он и његови другови могу да забележе барем нерешен резултат.

- Наравно да верујем и, по мени, спортски је имати такву амбицију. Очекујем да ће утакмица бити слична оној, београдској, јер Звезда, својим квалитетом, просто тера противника да се спусти у ниску зону. Очекујем да ћемо добро да стојимо у дефанзивном блоку и да тражимо шансу кроз полуконтре и контре, јер у транзицијама поседујемо висок ниво квалитета.

На констатцију да током сезоне задржава константност у играма и постиже голове, брзоноги фудбалер јхе одговорио:

- Задовољан сам начином на који играм, али је најбитније то да екипа константно напредује. Мислим да смо коначно стигли до места на табели на којем желимо да будемо, које нам припада и које води у европско такмичење. Свесни смо и да је окончан тек први део првенства и да још много има да се игра. Ипак, убеђен сам да ћемо да будемо још бољи и да ћемо на крају сезоне моћи да кажемо како смо испунили такмичарски циљ.


Важно да екипа оствари циљ

На наше питање да ли би волео да управо он буде стрелац за Војводину у недељном дербију, Симић је остао помало затворен.

- Нисам размишљао о томе. Најбитније ми је то да екипа стигне до жељеног резултата, а то ко би могао да буде стрелац, заиста ми није важно - поручио је Вељко.


Звезда ће имати улогу фаворита у Новом Саду, али се чини да је и домаћин решен да јој се одупре на прави начин. Симић каже да ће победника да одлуче детаљи.

- Важно је да будемо дисциплиновани у одбрани и да сведемо квалитет Београђана на минимум. Знам да нам неће бити ни мало једноставно да то спроведемо у дело, али се надам да би из квалитетног блока, могли да створимо неколико прилика и да савладамо голмана Борјана. Да бисмо у томе успели, мораћемо да будемо конкретни и директни у завршници.

Ипак, Новосађани ће бити ослабљени због неиграња Немање Човића и Новице Максимовића, који ће паузирати због акумулираних жутих картона,

- Неће нам бити лако да надокнадимо њихов изостанак, јер су обојица јако битни играчи за нас, како због искуства, тако и због квалитета који поседују. Међутим, у нашој екипи има доста момака који квалитетно раде и чекају своју прилику, као што су Зукић, Мркаић, Бастајић, Буснић и да не ређам даље и све су то играчи који су се већ доказали и знаће како да помогну екипи - нагласио је Вељко Симић.

Сусрет Војводина - Црвена звезда игра се у недељу,  почетком у 16.45 часова.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести