Клинци Војводине победници Трофеја Новог Сада

Пред почетак синоћњег дербија, уручени су трофеји најбољима на пионирском међународном фестивалу фудбала „Трофеј Новог Сада“, који је током викенда организовао ФК Војводина за децу до 11 година.
д
Фото: Приватна архива

После занимљивих утакмица, титула је припала домаћину, екипи Војводине А, која је у финалу, после бољег извођења пенала, савладала руски тим Нижњег Новгорода А. У регуларном времену, резултат је био 1:1, да би приликом извођења једанаестераца, блистао мали голман Новосађана Филип Бјељац и донео радост својој екипи.

У дуелу за треће место, пионири Партизана савладали су Будву 2:1, а одиграни су и остали дуели за пласман, па је он на крају изгледао овако: 1. Војводина А, 2. Нижњи Новгород А (Русија), 3. Партизан, 4. Будва (Црна Гора), 5. Осијек (Хрватска), 6. Вардар (Северна Македонија), 7. Борац Бања Лука (БиХ), 8. Војводина Б, 9. Ференцварош (Мађарска), 10. Нижњи Новгород Б (Русија), 11. Стари аеродром (Црна Гора), 12. Спарта Сарајево (БиХ).

Награде најбољима уручио је капитен Војводине Немања Човић, који јуче није имао право наступа у дуелу с Црвеном звездом, због жутих картона. Златне медаље и победнички пехар припао је малим Новосађанима, што је с трибина пропраћено громогласним аплаузом. За најбољег играча фестивала проглашен је Душан Цупара (Војводина), док је најбољи стрелац био члан Нижњег Новгорода Фјодор Зјуско. За најбољег чувара мреже проглашен је голман Воше Филип Бјељац.

А. П.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести