Премијера представе "Сарма за понети" у петак на позоришној сцени Сенте

СЕНТА: Први глумачки ансамбл Камерне сцене „Мирослав Антић” при Српском културном центру „Стеван Сремац” припремили су нову позоришну представу „Сарме за понети”, према тексту Зорана Мијаљевића. Премијерно извођење заказано је за петак 3. децембра у 19.30 сати на сцени Дома културе.
1
Фото: КЦ "Мирослав Антић"

Режисер представе је већ проверени ентузијаста на позоришним даскама Сенте Бранко Вучетић, који је изабрао и музику, а асистент режије је Татјана Николић. У улози Видоја је Душан Блажић, а остале улоге тумаче Гордана Николић (Илинка), Бранислав Унгиновић (Баја), Мирјана Савин (Зага) и Љубиша Борђошки (Сава).

Сценографију за представу су урадили Маја Радоњић и Ђуро Бањац, костимографију Гордана Николић, мајстор тона је Светлана Поповић и мајстор светла Љиљана Брановачки, а сарадници на представи су још Норис Марковљев и Оливера Ћетковић.

- Представа је прича о краху система вредности, што није ништа ново, али је испричана на надасве духовит начин са неочекиваним обртима. Све нас питко, духовито, безазлено води у трагедију. Један обичан брачни пар опхрван својим, и нашим, свакодневним проблемима, фрустрацијама, немаштином, узалудностима види светло на крају тунела, стратешког партнера из иностранства. А стратешки партнер и није баш то, већ један обичан преварант. И како то бива, долази до трагедије - указује редитељ Бранко Вучетић.

М. Мр.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести