Ђоковић и Србија на АТП купу у Сиднеју

СИДНЕЈ: Најбољи тенисер света Новак Ђоковић и репрезентација Србије налазе са на званичном списку учесника АТП купа, који ће се почетком јануара играти у Сиднеју, потврдили су организатори на друштвеним мрежама.
djokovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Како се наводи, Србију ће предводити Новак Ђоковић, Душан Лајовић, Филип Крајиновић, Никола Ћаћић и Матеј Сабанов.

Репрезентације учесници одређују се према најбоље пласираним тенисерима на светској листи, а репрезентација Србије смештена је у групу А са селекцијама Норвешке, Чилеа и Шпаније.

Листа од 16 земаља учесника се одређује према најбоље рангираном тенисеру из те државе, што је потврда да ће Ђоковић играти у Аустралији, јер да он није потврдио учешће Србија не би ни могла да учествује на АТП купу.

Ђоковић није желео да открије да ли је вакцинисан против вируса корона - што је услов за наслов на Аустралијан Опену у Мелбурну, али не и у Сиднеју, где је довољан негативан тест и двонедељни карантин.

Турнир је на програму од 1. до 9. јануара, а Србије је пре две године освојила премијерно издање АТП купа победом над Шпанијом у финалу.

Аустралијан опен, где би Ђоковић играо за свој јубиларни 10. трофеј односно рекордни 21 грен слем, игра се од 17. до 30. јануара.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести