Михајловић: Очекујем да СНС и Вучић добију поверење грађана

БОР: Чланица Председништва СНС Зорана Михајловић изјавила је данас да од наредних избора очекује велику излазност и да грађани дају подршку политици коју спроводе Влада Србије и председник Александар Вучић, као и да очекује да ће он остати председник Србије.
zorana mihajlovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Михајловић је у Бору рекла да је највећи интерес СНС-а да створи услове којима ће задржати људе у Србији.

"Очекујем да грађани изађу у великом броју на изборе и да гласањем покажу шта мисле о свему што смо радили. Мислим да је СНС у претходних 10 година направио велике искораке у привредном развоју земље", рекла је Михајловић.

Она је казала да су 2012. године плате и пензије биле ниже у односу на данас, да није било толико нових инвестиција и фабрика као данас, а ни ауто-путева.

"Нисмо тада имали ни јужни, ни источни крак Коридора 10 и мислим да све то грађани виде. Не гоји се прасе уочи Божића, то је резултат преданог рада и грађани ће показати на изборима шта мисле о томе", рекла је Михајловић.

Истакла је да очекује да ће Вучић остати председник Србије, а да ће СНС добити поверење грађана за формирање Владе.

Упитана шта мисли о кандидатима опозиције, рекла је да више нико не зна колико је кандидата.

"Мало сам у дилеми, јер не знам колико има кандидата опозиције. Три странке са пет мишљења и пет кандидата, али то је њихова ствар, нека су живи и здрави и нека изађу на изборе. То су све познати људи који су раније били на власти и грађани су показали шта мисле о њима. Интерес СНС-а је да створи услове да људи остану да живе у Србији и за то ћемо се борити", рекла је Михајловић.

Претње председнику Вучићу су претња по безбедност државе

Михајловић је рекла да су претње атентатом на председника Александра Вучића директна претња безбедности државе и верује да ће надлежне службе успети да заштите председника.

"Дубоко верујем у рад свих надлежних државних органа. Мислим да је свака врста шале и свега што можемо да чујемо у појединим медијима у вези са претњама атентатом на председника неозбиљна и неодговорна", казала је Михајловићева новинарима у Бору.

Како је рекла, причамо о претњама председнику Србије и свидео се он некоме или не, он је председник Републике.

"То није само живот Александра Вучића, већ председника државе, и претње атентатом су претња по безбедност државе. Свака претња мора да се испита и верујем да ће наше службе заштити безбедност председника", навела је Михајловићева.

Она је рекла да није било давно када смо изгубили председника владе (Зорана Ђинђића), пред чији атентат су се причале сличне ствари које се данас појављују у јавности.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести