Пријављивање младих за 100 евра од 16. до 31. маја

БЕОГРАД: Влада Србије данас је усвојила Предлог о допунама Закона о Привременом регистру држављана Србије од 16 до 29 година којима се уплаћује новчана помоћ за ублажавање последица коронавируса.
1
Фото: ilustracija/pixabay

Овим допунама се регулише питање исплате додатне новчане помоћи младима између навршених 16 и 29 година старости, а који ће у јуну добити по додатних 100 евра у динарској противвредности, саопштено је после седнице Владе.

Сви млади, држављани Републике Србије који у тренутку пријаве имају између навршених 16 и 29 година, пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту, а нису добили новац у јануару (било да се нису пријавили или нису задовољавали прописане услове), моћи ће да се пријаве за 100 евра новчане подршке у периоду од 16. до 31. маја 2022. године.

Са друге стране, млади који су почетком фебруара већ добили по 100 евра новчане подршке, неће поново морати да се пријављују, јер ће им она бити аутоматски исплаћена.

По завршетку пријаве, у јуну ће почети исплата 100 евра у динарској противвредности по званичном средњем курсу динара према евру који утврђује Народна банка Србије на дан ступања на снагу предложених законских измена.

Пријава ће бити електронска, на порталу Управе за трезор, на адреси: idp.trezor.gov.rs.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести