Објављена монографија "Никита Миливојевић - ја овде силазим"

Из штампе је изашла монографија “Никита Миливојевић – ја овде силазим” из пера Оливере Милошевић, посвећена нашем познатом позоришном редитељу и професору Академије уметности у Новом Сад, која је њен издавач, уз Позоришни музеј Војводине и „Итака арт центар“ из Инђије.
nikita milivojevic, Dnevnik/Branko Lučić
Фото: Дневник/Бранко Лучић

- Ако бих као професионалац писала кратак текст о Никити Миливојевићу, изгледао би овако: Он је један од наших најаутентичнијих редитеља. Његова позоришна каријера је богата и разноврсна, стално расте и грана се у различитим правцима. Може се сместити у неколико оквира – од представа које су репертоар Народног позоришта у Београду водиле у савремене токове, преко ангажованих остварења која су кроз дела класика и савремених писаца критички реаговала на нашу стварност, богатог опуса који оставља снажан траг у најзначајнијим грчким позориштима, важних представа у региону, Шекспир фестивала који је основао и са успехом води, до остварења која је радио у, за позориште, митским местима… - наводи Оливера Милошевић о редителкју којем је посвећена ова монографија.

Објављивање књиге, која се може купити у књижарама „Лагуне“, помогли су: Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Општина Инђија и Шабачко позориште.  Н .П-ј.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести