Женски рукомет: Суперсонична игра срушила шампиона

Војводина - Јагодина 28:27 (14:14)
е
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

На Сланој бари десило се велико изненађење. Рукометашице Војводине срушиле су шампионке Србије екипе Јагодине у одличној утакмици и сјајној атмосфери, где су оба тима играле отвореног гарда. Суперсоничне Новосађанке, први пут у овој сезони, биле су на висин задатка, ни једног секунда не препуштајући гошћама ни да помисле да могу да се "ваде" у Новом Саду после пораза од Бекамента.

 Првих 20. минута рукометашице Војводине одиграле су се као из најлепших снова, најбоке у овој сезони. Готово без иједне грешке, храбро и пожртвовано, пустиле су се изабранице Радана Ровчанина у отвореној борби против шампионки. Голманка Сара Ивошевић попут хоботнице хватала је шутеве гостујућих нападачаи давала саиграчицама крила и додатну сигурност да брзом транзицијом из одбране у нападу потпуно разбијају концепцију игре Јагодинки. Брзу игру диктирала је изванредна Лана Мијаиловић коју су одлично пратиле Ана Лазић, Јована Величковић и Милица Ђукић, као и Тамара Жарковић и Мила Чаушевић. Таква игра донеле је пет голова предности Новосађанкама у 14. минуту (10:5). Смањењем ритма и са две мале грешке домаћине, Јагодинке су се серијом 4:0 примакле на гол заостатка и успеле да на одмор оду са поравнатим резултатом - 14:14.

У наставку, Војводина је узвратила истом мером, четири узастопна гола Мијаиловићеве, Лазићеве и Жарковићеве за ново опипљивије вођство (21:16). Тренер Јагодине Драган Марков био је принуђен да рано затражи тајм-аут, а Гојковићеву и Митровићеву чувао је само за напад. Управо Ивана Митровић и Катарина Бојичић су једио успевале да пробију зону домаћина и последњих пет минута утакмице уведу у неизвесну завршницу (26:26). Марков је код вођства Војводине 28:27, 40 секунди пре краја, затражио тајм-аут. Успеле су гошће да изграде ситуацију за гол, али им се испречила фантастична и невероватна голманка Сара Ивошевић, која је понела епитет најкорисније играчице у овом дуелу. То је био знак да почне велико славље на терену СЦ Слана бара.

Ј. Галић

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца 200, судије: Антић и Јаковљевић (Београд). Седмерци: Војводина 3 (3), Јагодина 5 (4), искључења: Војводина 4, Јагодина 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Гутеша, Чаушевић 3, Жарковић 8 (3), Ловрић, Ђукић, Чабаркапа, Лазић 5, Ивошевић (11 одбрана, 1 седмерац), Тодоровски 1, Велич ковић 2, Мијаиловић 9, Бошњак, Зафировић, Бахун, Кораћ, Узелац.

ЈАГОДИНА: Костић (3 одбране), Аджић 7 (4), Ћоровић 1, Мајкић, Сукур 3, Нишавић, Гугач, Радовић, Ловрић 3, Петковски (4 одбране), Јањић 1, Бојичић 6, Савић, Стојановић, Гојковић, Митровић 6.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести