Тепић: Институције се морају ослободити ботовања и рекетирања

БЕОГРАД: „Не може ниједна партија да "среди" државу, то могу само институције, али ми морамо обезбедити услове за то”, рекла је Мариника Тепић на конвенцији листе Уједињени за победу Србије у Неготину.
marinika tepic yt
Фото: Youtube Printscreen

"Институције се морају ослободити ботовања и рекетирања, професионалцима се мора омогућити да раде свој посао. Неће јавна предузећа више служити томе да запослени јуре противнике, да буду робови партије, него да поправљају систем и служе грађанима" рекла је Тепић.

Додала је да нам не треба "самозвани Отац Србије", него да људи раде по закону и да их нико не кажњава због тога, а председнику Александру Вучићу је поручила: "није ти држава подрум у Јајинцима где договараш комбинације са Арапима, Милом, криминалцима".

"Преузећемо обавезу да поправимо све што си покварио, вратимо све што си отео, као што смо вратили и покрадену девизну штедњу, као што смо вратили Србију у свет када си је изоловао са твојим Шешељем", поручила је Тепић.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да у Србији данас „ништа није нормално“ и да такво стање не може променити ниједан појединац, него „само сви заједно“ тако што ће 3. априла грађани изаћи на изборе и гласати за нормалну Србију и листу „Уједињени за победу Србије“.

Кандидат за народног посланика професор Слободан Првановић рекао је да је за промене неопходно да се сви незадовољни ангажују пре избора и да наравно изађу на изборе.

"Што се више људи буде ангажовало то ће мањи напор свако морати да уложи у правцу спашавања државе и друштва, односно лакше ће да дође до важних промена" закључио је Првановић.

Кандидаткиња за народну посланицу Татјана Манојловић позвала је да се трећег априла уради "оно што се урадити мора".

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести