Фаучи: Не би ме изненадило повећање броја оболелих

ВАШИНГТОН: Водећи амерички имунолог Ентони Фаучи изјавио је да га не би изненадило да види повећање броја оболелих у САД, али да ипак не очекује велики скок.
f
Фото: Tanjug (AP Photo/ Carolyn Kaster)

Не бих био изненађен уопште да видим неки скок у бројкама, казао је Фаучи на догађају који је организовао Вашингтон пост, пренео је Ројтерс.

Он је, међутим, рекао да не очекује да ће доћи до већег пораста, изузев уколико се нешто драматично не промени, а што би изазвало велики скок.

Амерички имунолог каже да би очекивано повећање у броју случајева могло да буде због изузетно заразног омикрон подсоја БА.2 и ублажавања мера везаних за ношење маске.


И Хилари Клинтон заражена короном

Бивша прва дама Америке и председнички кандидат на изборима Хилари Клинтон саопштила је вечерас да је позитивна на корона вирус.

Тестирала сам се и позитивна сам на ковид. Имам благе симптоме налик прехлади и осећам се добро. Захвална сам више него икада што вакцине штите и пружају заштиту од озбиљног тока болести, навела је она на Твитеру.

Клинтонова (74) је апеловала на грађане САД да приме бустер дозу, ако то до сада нису учинили.


Пратимо шта се дешава у Британији и оно што видимо је добро, а то је да се не повећава број тешких ковид случајева на јединицама интензивне неге, казао је он.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести