Пресуда за пљачку проституткине муштерије у Новом Саду

У новосадском Вишем суду јуче је објављена пресуда за двоје окривљених, којима се приписује разбојништво почињено 2013. године у Новом Саду, у којој је опљачкан мушкарац, након секса с пријатељицом ноћи у свом голфу.
sudski-cekic-.jpg Foto: dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

Он је прошао с повредама и остао без десетак хиљада динара, новчаника и мобилног телефона. 

Неда Данка (39), којој се судило у одсутву, изречено је три и по године затвора, док је Димитрије Марковић (38) којије приведен из затвора у Панчеву, у којем се налази због истог дела почињеног по сличном сценарију, осуђен на четири и по године завора. 

Окривљеној се ставља на терет да се у октобру 2013. године испод моста на Путу Шајкашког одреда код маркета “Темпо” као проститутка нудила, да би у згодном моменту улетао, у ситуацију по договору, Димитрије Марковић ради разбојништва, над муштеријом сексуалних услуга.

Председница већа судија Наташа Војновић је јуче, образлажући пресуду, навела да је веће нашло да је доказано дело из оптужнице бројним доказима и да су сведоци изјавили да је окривљени био присутан у Новом Саду кад је извршено, мада је он тврдио другачије. Нагласила је да је овај оптужени до сада већ осуђиван за разбојништво у три наврата, пре накнадне пресуде за још две пљачке почињене по истом сценарију с истом окривљеном. Нада Данка, мајка четворо деце, такође је осуђивана до сада три пута, али за дела без насиља, међу којим и због наркотика, описала је у детаљима за записник у полицији како су текли договори и како је разбојништво почињено. Окривљени су ослобођени плаћања трошкова кривичног поступка, навела је јуче председница већа. Након свега, неправосажно осуђени Марковић је смирено поновио да дело из ове оптужнице није починио, па је за очекивати да уследе жалбе на пресуду.

Подсетимо, тужилац је у завршној речи прошле седмице у изнесеној завршној речи, након доста одложених рочишта, напоменуо пред председницом већа судијом Наташом Војновић да су двоје окривљених већ осуђивани за разбојништа почињена по истом моделу, Неда Данка на четири године и 11 месеци затвора, а Марковић на шест и по година. 

Такође, адвокатица окривљене којој се суди у одсуству замолила је у завршној речи суд да узме у обзир чињеницу да је брањеница у моменту извршења дела била наркомански зависник и да је стога у поступку мењала изјаве.  М. Вујачић

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести