Куп Србије: Новосађани бољи од Крагујевчана за ново финале

Рукометаши Војводине у суботу од 19 часова браниће трофеј Купа проф. др Бранислав Покрајац, након што су у веома тешкој и неизвесној утакмици били бољи од Радничког из Крагујевца 23:21(12:12).
Рукометни савез Србије
Фото: Рукометни савез Србије

Пулени Бориса Ројевића нису приказали све што знају, али су ведете тима Прибак и Николић заблистали у најважнијим тренуцима и тако одвели Вошу у финале. Рукометаши Радничког борили су се током читавог меча и показали да могу да се надмећу са најбољим екипама Аркус лиге. Иако су Новосађани обезбедили пласман у финале, не би било неправедно ни да су се уместо њих тамо нашли момци из Крагујевца

У уводним минутима сусрета обе екипе су приказале добру игру, Војводина је успевала да поведе али су Крагујевчани брзим нападима смањивали предности и нису допуштали Новосађанима да се одлепе. Воша је играла у формацији 5- 1, са истуреним Милићем која је у неким тренуцима одлично функционисала. У редовима актуелног освајача Купа у првом делу се истакао млади Лука Роган са 6 погодака. Рукометаши Радничког су наставили са брзим контрама и пред крај првог полувремена имали су предност по први пут (11:12).

У наставку Крагујевчани су заиграли доста агресивније, посебно у одбраниа феноменални голман Душан Петровић био је непремостива препрека за играче Војводине те су тако на истеку 40. минута  Крагујевчани водили са (17:19). Публика у Лесковцу је стала на страну Радничког и аплаузима награђивала сваки њихов добар потез, а било их је. Војводину је у меч враћао Ахмед Бедуи који је као и колега на другом голу бранио одлично. Новосађани  нису успевали да постигну гол из игре, али су зато изнуђивали седмерце које је Прибак ефектно погађао. Поред лепе игре било је доста грубих потеза са обе стране, а арбитри Ковач и Милосављевић су успевали да смире страсти.  У самом финишу сусрета искуство Новосађана је пресудило, а Јовица Николић је голом након продора ставио тачку на утакмицу.

За најбољег играча сусрета проглашен је бек Новосађана Немања Прибак.

Војводина – Раднички  23:21(12:12)

ЛЕСКОВАЦ: СЦ Дубочица, гледалаца: 400.Судије: Ковач (Косовска Митровица) и Милосављевић (Звечани). Искључења: Војводина 8, Раднички12 минута. Седмерци: Војводина13 (10), Раднички3 (3).

ВОЈВОДИНА:Шијан, Куртеш, Милић, Прибак 6 (4), Оцвирк 1, Жмавц, Миленковић 2, Рађеновић 2 (1), Ратковић, Томић 1, Николић 5, Роган 6 (5), Кљајић, Буњевчевић, Бедуи 10 одбрана 1 седмерац,Веркић.

РАДНИЧКИ:Продановић 2, Давидовић 3, Мутавџић, Добросављевић, Касаловић, Д. Петровић 7 одбрана, 2 седмерца, Баруџић 3, Кнежевић 1, Утвић 4, Ђерић, Станојев 8 (3), Маљевић, Васиљевић, П. Петровић, Ивановић, Златановић 4 одбране.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести