После дуге паузе Иван Обрадовић поново заиграо

Фудбалски клуб Партизан нема ове сезоне среће због повреда  најбољих играча. Завршницу јесени пропустио је Бибрас Натхо, Марковић је неколико пута правио паузе, Данило Пантић још четири месеца неће бити на терену, а Љубомир Фејса, тек што се вратио, имао је нови пех.
ФК Партизан/Иван Обрадовић
Фото: ФК Партизан/Иван Обрадовић

Када се све то узме у обзир, повратак Ивана Обрадовића представља мелем на рану, посебно што су црно-бели овог пролећа дефицитарни на позицији левог бека. После дужег одсуства због проблема с леђима, искусни дефанзивац заиграо је у другом полувремену сусрета с Напретком.

- Прелеп је осећај поново бити фудбалски жив. Много сам се ужелео утакмица и повратак на терен за мене је нешто посебно. Здрав сам, спреман и покушаћу, како год умем, да надокнадим пропуштено – рекао је леви бек Партизана.

Осврнуо се Обрадовић и на проблем који је имао с дискус хернијом.

- Први пут ми се то десило 2007. и то је највећи проблем који ме прати кроз каријеру. Ипак, никада раније нисам имао у тако велику паузу као сада. Мислио сам да ће проћи, трпео болове, покушавао да тренирам и да играм, али, када је дошло дотле да не могу да устанем, или да морам да прележим ноћ на поду подигнутих ногу у једном положају, схватио сам да је враг однео шалу. Ведрог сам духа и трудио сам се да нико не примети кроз шта пролазим, па многи нису ни знали за моје муке. Знали су моји најближи и цимер Јојић, јер су се велики болови појачали током припрема у Турској.

Свашта је искусном беку пролазило кроз главу за време принудне паузе.

- Цео свет се руши и најцрње мисли те море, тако је било и овај пут. И јесам имао дилему да ли да наставим даље, али желео сам „последњи плес“. Сада сам се опоравио и, ако Бог да, плесаћу још дуго – поручио је Иван Обрадовић.

То је то што се тиче играчког кадра црно-белих, а што се тиче неких других ствари, најважнија је та да би Партизан ускоро могао да буде богатији за три милиона евра. Све то везано је за готово извесну промоцију Алмерије у најквалитетније шпанско такмичење, односно клаузуле у уговору коју су Београђани убацили приликом продаје нападача Умара Садика овом шпанском клубу. У њој наиме стоји да, уколико Алмерија обезбеди Примеру док је њен члан нигеријски интернационалац, Партизану следи наведена додатна финансијска добит. У овом тренутку, она је веома реална, јер се Садиков клуб, четири кола пре краја Сегунде, налази с исто толико бодова предности испред главног конкурента Ваљадолида. Алмерија има и лакши распоред и реално је очекивати да се пласира у Примеру.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести