Јако олујно невреме у општинама Ивањица и Ариље, страдали путеви

ИВАЊИЦА/АРИЉЕ: Јако олујно невреме праћено обилном кишом нанело је штету путној инфраструктури махом на сеоском подручју у општинама Ивањица и Ариље.
nevreme
Фото: Youtube Printscreen

"У скоро свих 19 месних заједница имамо пријављену штету на путној инфраструктури. Општина Ивањица ће послати комисију на терен у понедељак. Сва штета је на макадамским коловозима, али и на многим асфалтним путевима има доста нанетог материјала услед бујица које су текле путевима. Чим престане киша крећемо у санацију оштећених путева", изјавио је за РИНУ Момчило Митровић председник општине Ивањица.

Слична ситуација је и у општини Ариље, чији су мештани претходних дана већ претрпели велике штете од града који је нашкодио усевима малина.

„На сву срећу у Ариљу овај пут није било града. Међутим, путна инфраструктура је страдала највише у Месним заједницама Висока, Бјелуша, Бреково и Трешњевица. По стабилизацији времена надлежне екипе ће спровести активности на санацији штете“, изјавио је Предраг Маслар, председник општине Ариље, преноси РИНА.

Невреме је током вечерњих сати погодило Чачак и територију општине Лучане где је према речима председника Миливоја Доловића такође причињена штета на путној инфраструктури, наводи РИНА.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести