КЛС: Војводина поражена од Златибора

Кошаркаши Војводине поражени су од Златибора, у трећем колу Кошаркашке лиге Србије, пошто су домаћи у самој завршници утакмице преокренули предност гостујуће екипе и нанели јој први пораз у сезони.
kls-logo
Фото: Dnevnik.rs

Знало се и пре почетка утакмице да Новосађане очекује изузетно захтеван сусрет са, према мишљењу многих, највећим фаворитом за освајање такмичења. Међутим, црвено-беле то није заплашило и у дуел су ушли одлучно да остваре и трећу победу у низу. Равноправно се играло до средине првог квартала, када је ниво игре гостију почео да опада, па је Златибор стекао предност од шест поена пред почетак друге четвртине. Од тог момента домаћи су били константно у предност и корак испред ривала. Разиграли су се Тејић и Ђукановић у тим тренуцима, али је одговор Војводине убрзо уследио. Иако је Златибор имао плус осам и претио да оде на двоцифрено вођство, Беслаћ је везаним поенима успео да преполови преднсот супарника, па се на полувреме отишло резултатом 39:35 у корист Златибора.

Оно што Војводини није полазило за руком у првом делу меча, јесте у трећем периоду. Моментум утакмице се променио када су Новосађани заиграли другачије у дефанзиви и зоном увели у проблем домаће кошаркаше. Јововић и Бањац били су иницијатори серије црвено-белих, којом је екипа Исакова Ковачевића и прешла у вођство пред последњих 10 минута. Сјајан период Војводине кошем је потврдио Беслаћ, па су гости у добром расположењу очекивали завршницу утакмице.

Отворила је Војводина одлично и четврту четвртину. Брзо је на семафору писало 68:60 за Новосађане и тада се чинило да је изненађење у дербију кола на помолу. Ипак, Златибор је брзом серијом од 10:0 поручио да би требало мало да се сачека са таквим проценама, па је Исаков Ковачевић морао да затражи тајм-аут. Међутим, та пауза није уродила плодом. Домаћи су везали неколико шутева са дистанце, чиме су решили меч у своју корист и нанели Војводини први пораз у сезони.

Златибор – Војводина 86:80 (23:17, 16:18, 19:26, 28:19)

ЗЛАТИБОР: Спортски центар Чајетина, гледалаца: 200.

ЗЛАТИБОР: Ђуран 8, Грубелић, Ђукановић 21, Тадић 6, М. Тејић 15, Протић 26, Чабрило, Милошевић, Јоксимовић 3, Поњавић 7, Чорбић, Б. Тејић.

ВОЈВОДИНА: Бањац 18 (9ск), Недељков 27, Гаћеша 5, Чампара 4, Јововић 13, Беслаћ 10, Пешаковић 3, Шајин, Митровић, Живковић, Ристановић. Станојевић.

В. М. Петровић

Треће коло КЛС

Младост – Дунав 97:86

Здравље – Чачак 87:66

Златибор – Војводина 86:80

Нови Пазар – Слобода 78:83

ОКК Београд – Спартак 86:89

Вршац – Динамик 72:78

Слога – Тамиш

Металац – Колубара

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести