Сениори из тростава без одличја у Каиру

КАИРО: Српски стрелци Милутин Стефановић, Миленко Себић и Лазар Ковачевић нису успели да освоје још једно екипно одличје на Светском првенству у Каиру.
s
Фото: serbianshooting.rs

После бронзе у гађању ваздушном пушком наши стрелци су гађали малокалибарском пушком из тростава. У првој фази квалификација добро су гађали и успели су да се пласирају у другу фазу, међу осам најбољих, и то као пети са 1.317 кругова. Надметало се 25 екипа. Али, у другој фази квалификација су били седми са 868 кругова и нису успели да се домогну борбе за одличја. Од четврте позиције и борбе за бронзу делило их је пет кругова. Бронзу је на крају узела Индија победивши САД са 17:15, а злато Норвешка савладавши Француску са 16:12.

На ватреној линији били су и миксови малокалибарском пушком из тростава. Сања Вукашиновић и Миленко Себић заузели су 24. место са 870 кругова, а Андреа Арсовић и Лазар Ковачевић су били 36. са 862 круга од 51 мешовитог пара. За пласман међу осам најбољих, а тиме и борбу за одличја требало је погодити 877 кругова.

Овим надметањем српски стрелци су завршили учешће на Светском првенству у Каиру. Освојено је пет медаља и једна олимпијска квота. Злато је узео Дамир Микец пиштољем слободног избора, сребра јуниор Марко Ивановић у гађању малокалибарском пушком из тростава и јуниорски микс Александра Хавран/Марко Ивановић ваздушном пушком и бронзе екипа ваздушном пушком (Стефановић, Себић и Ковачевић) и Зорана Аруновић ваздушним пиштољем уз визу за Париз.

Г. М.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести