Одложен претрес, Боћа остао у притвору због лакше повреде

НОВИ САД: Јучерашње суђење поводом отмице Горана Цвијетића (44) из Будисаве, поново је одложено, због недовођења Далибора Богдановића (43), једног од петорице окривљених, а наставак претреса председница већа Сања Перић заказала је за 21. фебруар наредне године.
k
Фото: Arhiva Dnevnika

Поменути оптужени је у притворској јединици лакше повређен приликом пада, па на савет лекара остао да мирује. Иначе  и један од окривљених Владица Ракић је иза решетака моментално, али у Босни и Херцеговини.

Подсетимо, петорица оптужених за отмицу почињену у мају пре четири године на Новој Детелинари изјавили су на главном претресу септембра претпрошле  године, као и у истрази, да нису криви за дело које им се приписује, нити је одбрана прихватила правну квалификацију кривичног дела. Заједничко за њихове изјаве у поступку, као и ставове њихових бранилаца, јесте да сматрају да се ради о грађанском хапшњу особе за коју сумњају да је починила тешка кривична дела, односно да је учествовала у убиству Теодоре К., и покушај убиства Ника Ускоковића у колима окривљеног Горана Ковачевића Горанца (47).

Осим поменутог Ковачевића, на оптуженичку клупу на самом почетку суђења другог већа, сели су и окривљени за отмицу у саизврилаштву Новосађанини Ненад Стевић (40), невенчани супруг Теодоре К., усмрћене новембра 2016. из ватреног оружја, што још није расветљено, Бождар Боснић (52), пензионисани полицијски службеник Далибор Богдановић Боћа (43), полицајац из Београда Владица Ракић  (39).

Последња двојица су лишена слободе, први је је у новосадском Окружном затвору због убиства ММА борца Уроша Стефановић и рањавања окривљеног у овом предмету Горана Ковачевића, а други Ракић је у Босни и Херцеговини иза решетака због више кривичних дела која, су описана на више десетина страна оптужнице, и очекује се, наводно, његово пуштање на слободу крајем јануара следеће године. Ако се то одужи, постоји могућност да се поступак против њега овим поводом издвоји. 

Иначе, оптужни акт је подигнут због сумње да су именовани 22. маја  2017. године око 18.30 сати у Новом Саду, на углу улица Корнелиија Станковића и Јанка Чмелика, на паркингу, уз употребу силе и претње убиством, отели оштећеног Цвијетића.

Оптужени Богдановић је на једном од претходних рочишта, казао да одговорно тврди да је Цвијетић починио убиство Теодоре К. и покушај убиства Горана Ковачевића.

М. Вујачић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести