Сремска Митровица расписала јавни позив за пољопривреднике

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Поводом објављивања јавног позива за субвенционисану доделу заштитних рамова за употребљаване тракторе организован је састанак са представницима сеоских месних заједница са територије Сремске Митровице у Градској кући.
Traktor ilustracija/S. Šušnjević
Фото: С. Шушњевић/Трактор илустрација

У оквиру субвенције биће додељена средства у износу од 27.000 динара за целокупан износ заштитног рама, као и 7.000 динара за плаћање трошкова поступка преправке трактора. Право на субвенцију имају власници ИМТ трактора и то типова 533, 539, 540, 542 и 549. Рок за подношење пријава је 30. новембар, а мера ће се спроводити и наредне две године.

Јавни позив је објавила Агенција за безбедност саобраћаја, а како је рекао заменик градоначелнице Петар Самарџић у последње три године, 86 особа је услед превртања изгубило живот, јер на тракторима без кабине нису били уграђени сигурносни рамови.

- Управо зато заштитни рамови нису само потреба већ и обавеза. Они су искључиво намењени заштити возача трактора у случају превртања, која се углавном дешавају ван јавних путева - истакао је Самарџић.

Он је позвао све митровачке трактористе, посебно Мачване где је највећи проценат трактора без заштитних рамова, да се обрате градској Агенцији за рурални развој за помоћ и подршку у вези пријаве за ту меру. На располагању ће бити и митровачка ПШ и локални Савет за везбедност саобраћаја.

По речима директорке Агенције за рурални развој Душице Павловић возачима трактора ће се пружити све потребне информације у вези пријаве, као и административно техничка помоћ. За заинтересиване возаче трактора Агенција ће бесплатно исходовати потврде о измиреном порезу на имовину, што је обавезни део документације за пријаву.

          С. К-ч

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести