Настављено суђење Снајперу и екипи за насилништво на турниру у малом фудбалу

НОВИ САД: У новосадском Вишем суду јуче је настављено суђење Слободану Милутиновићу Снајперу (36), Ненаду Милутиновићу (34), Немањи Топреку (24), Кости Радоњићу (27) и Ненаду Делићу, окривљенима за насилничко понашање на турниру у малом фудбалу 3. јуна 2018. године. Последњој двојици суди се у одсуству. 
Sud u Novom Sadu/Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Саслушано је петоро сведока од шеторо пристиглих у окружењу веома јаког обезбеђења , које је подразумевало дуге цеви и фантомке. Један од њих је, ипак, остављен за исказ на наредном рочишту, кад ће притупити још неколико особа због саслушања. Судија Ивана Јосифовић је после неколико сати саслушања, уз паузу, заказала наставак суђења за 6. фебруар.

Од петоро саслушаних сведока, јуче су била најзанимљивија, али не и најсадржајнија сведочења прве двојице. Они су дуго, али конфузно, говорили о томе чега се сећају, а необично тешко успевали да се фокусирају на једноставна питања судије Јосифовић и заступнице оптужног акта заменице тужиоца Ксеније Башић. Повремено су изазвали високи тон судије, која их је питала да ли они говоре српски језик, и да ли се због нечега осећају угрожено, кад дају необичне одговоре који су се косили с управо изнетим претходним, а и у односу на исказе дате у тужилаштву пре четири године, одмах после догађаја. 

Сведок Сима Ж. је изјавио да је пребијени његов пријатељ Богдан М., да су обојица избеглице и земљаци, да се друже и сад, али да никад није сазнао од њега због чега је он брутално повређен на турниру малог фудбала.

- Рекао ми је да не траба да се распитујем о томе и да он жели то да заборави, па га више нисам ни питао о догађају, иако ме је копкало шта се десило - казао је јуче овак сведок. 

Борислав Т., кум овог сведока, такође је описао магловито хаос и метеж који је настао на спортским теренима кад су четворица под капуљачама кренула према маси у кафеу, где је било деце и жена. Он је јуче изјавио да се не осећа угроженим, али да му је непријатно док сведочи. 

Обојица су приметила да су у даљини око пет особа из гепека једног аутомобила узели неке предмете и потрчали у масу. На питање браниоца свих окривљених адвоката Горана Карадаравића, они нису препознали оптужене на клупи у судници као актере догађаја. Остали сведоци су остали код давно датих исказа у Вишем јавном тужилаштву, али су углавниом одговарали да се не сећају после толиког протока времена као и да немају ништа битније да додају. 

Подсетимо, четворица од петорице окривљених изјавили су на отварању претреса у фебруару ове године да не признају дело које им се ставља на терет. Првоокривљени Слободан Милутиновић Снајпер изјавио је да не признаје дело из оптужног предлога и да не жели да одговара на питања јер сматра да га медији “развлаче” у негативном контексту због другог поступка који се води против њега у овом суду.

М. Вујачић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести