ПроТент и пољски СББ енерџи партнери за јачу енергетску ефикасност

БЕОГРАД: Компанија "ПроТент" из Обреновца и пољска компанија "СББ енерџи" потписале су у Привредној комори Србије (ПКС) Споразум о стратешком партнерству са циљем успостављања дугорочне пословне сарадње, примене технологија и научних достигнућа ради унапређења ефикасности енергетског система Србије и усаглашавања са ЕУ прописима, као и заједничког наступа на тржишту.
termoelektrana/tanjug
Фото: Tanjug, ilustracija

Споразум су, у присуству председника ПКС Марка Чадежа и министра саветника у Амбасади Пољске у Србији Ане Перл, потписали директор "ПроТент" доо Слободан Вујичић и председник управе "СББ енерџи" Жемовит Сломчински.

Компанија "СББ енерџи" је светски позната по технологијама заштите животне средине као што су инсталације за смањење емисије азотних оксида или одсумпоравање. Сарадња са српском компанијом омогућиће реализацију сложених пројеката у енергетици, екологији, као и у процесу декарбонизације.

Компанија "ПроТент" запошљава више од 8.000 радника, бави се пружањем широког асортимана услуга у области електро-машинског одржавања и ремонта, заштите животне средине, консалтинга и инжењеринга, одржавања противпожарних апарата и инсталација и других.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести