Исидора Јанковић: Серија "Бележница професора Мишковића" уводи лик Николе Тесле

БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је глумица Исидора Јанковић која је говорила о својој улози у другој сезони серије "Бележница професора Мишковића":
Танјуг/Јадранка Илић/Исидора Јанковић
Фото: Танјуг/Јадранка Илић/Исидора Јанковић

Јанковић је рекла да игра младу Драгицу коју Даница Радуловић тумачи у радњи смештеној у 2003. години, односно да је са Александром Радојичићем у улози младих родитеља Бошка (Момчило Оташевић), који касниеј открива ствари које су мајка и отац крили од њега.

"Даница је тајанствена особа која као мајка мора да се суочава са својим одлукама и тегобама које доноси брак и одрастање јединца детета. У другој сезони постане мало жустрија, мало више узима ствари у своје руке. У првој сезони је била пасивнија", рекла је глумица.

Према њеним речима, гледаоце су серији највише привукли питања и загонетке, историјске догађаје који јесу делом фантазија и фикција, а друга сезона је најзанимљивија по новом лику Николе Тесле "који је наш најмистичнији историјски лик".

О редитељу Мирославу Лекићу, Јанковић каже да је "диван, фантастичан човек" и да јој је као младој глумици велика част радити са тако искусним човеком, који је на снимању "знао шта хоће тачно, осетила се његова енергија и љубав коју је уложио".

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести