Звезда прославила рођендан "петардом" против Новог Пазара

БЕОГРАД: Свој 78. рођендан Фудбалски клуб Црвена звезда забележио је убедљивом победом против Новог Пазара.
z
Фото: crvenazvezdafk.com

Црвено-бели су посебно добри били у другом полувремену када су и решили све дилеме.

Нови Пазар је од старта кренуо са високим пресингом и црвено-белима отежавао посао око изношења лопте. Дисциплиновани су били гости, прочитали ривала и играли добар фудбал. Црвено-бели су тек повремено пролазили, и то по левој страни, а после једног таквог напада имали су прилику. Изборили су прекид након којег је шутирао Катаи, а Славковић одбранио. Ипак, након следећег корнера повели су домаћи са 1:0.

Највиши у скоку био је Ракоњац и затресао мрежу. Тада се екипа Милоша Милојевића заиграла и преузела иницијативу. Није то дуго трајало па су Пазарци  запретили преко Курдића чији шут је зауставио Борјан. Потом је Драговић скривио једанаестерац који је Мајдевац претворио у изједначење. Мало касније – најстрожа казна и за црвено-беле. Некога је од гостујућих играча лопта погодила у руку и све је било јасно.

Прецизан са креча био је Канга. Развила се борба па је само мало потом Ергелаш сјајно шутирао са дистанце али погодио само стативу. Црвено-бели су могли до трећег гола али је Пешић шутирао директно у Славковића.

Друго полувреме почело је у слабијем темпу, водла се велика борба на средини терена.

У 58. минуту Црвена зведа је, ипак, створила велику прилику коју је Ракоњац упропастио јер се спетљао. Катаи је могао да реши питање победника, у 67. минуту,али је његов ударац зауставио Славковић. Што није успео он јесте Канга, прелепим ударцем са двадесет метара. У стрелце се уписао и Катаи, лоб ударцем у 78. минуту.

Коначан резултат поставио је Марко Ракоњац, само мало касније.

И. Лазаревић

Црвена звезда – Нови Пазар 5:1 (2:1)

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“, гледалаца: 15.000. Судија: Николић (Ловћенац). Стрелци: Ракоњац у 11. и 81, Канга (из пенала) у 33. и 73. и Катаи у 78. минуту за Црвену звезду а   Мајдевац (из пенала) у 25. минуту за Нови Пазар.  Жути картони: В. Николић (Црвена звезда) а Фијуљанин (Нови Пазар).  

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6 , Ераковић 6,5 (Азаров), Лековић 6,5, Драговић 6,5, Л. Николић 7, В. Николић 6,5 (Срнић), Канга 8,5 (Мијатовић), Пруцев 7, Катаи 7,5 (Митровић 6,5), Ракоњац 8, Пешић 6 (Иванић 6,5).

НОВИ ПАЗАР: Славковић 6, Пешукић 6, Курдић 6,5, Рубежић 6, Јовић 6, Радовац 6,5 (Станојловић 6), Момчиловић 6, Ергелаш 6,5 (Јоксимовић 6),  Богдановски 6, Ђуричковић 6 (Фијуљанин 6), Мајдевац 7 (Мијић 6).

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести