БФИ: Славна глумица Изабела Роселини долази 21. маја у Београд

БЕОГРАД: Глумица Изабела Роселини доћи ће 21. маја у Београд поводом извођења њене ауторске представе "Дарвинов осмех" у Југословенском драмском позоришту, најавила је директорка Београдског фестивала игре Аја Јунг.
i
Фото: Tanjug (Shutterstock.com/magicinfoto, arhiva)

Роселини ће бити гошћа Београдског фестивала игре, а приход њена представе у ЈДП-у, која се бави животињама и емпатијом, ићи ће азилу за животиње, рекла је Јунг на конференцији за новинаре.

Она долази са идејом да подржи Београдски фестивал игре и оно о чему једино са њом можете причати, а то су животиње", рекла је Јунг.

Долазак у Београд глумице познате по филмовима попут "Плавог сомота" (1986) и "Смрт јој пристаје" (1992), везан је за препоруку њеног пријатеља балетана Михаила Баришњикова, који "има девет паса у Њујорку, а Исабел читаву фарму животиња".

Јунг је рекла да су се договориле да се подрже азили, као једно од болних тема нашег друштва и његовог односа према животињама.

Можда неко са стране улије наду, додала је Јунг.

Према њеним речима, долазак Роселини је био планиран још за 2019. годину са представом "Линг линг циркус", у којој су играле две мале дресиране куце.

Међутим, једна је угинула и са њом је отишла и представа. Ниједно друго куче није могла да научи да изводи те трикове. Сада је направила једну представу у којој је сама, а тема су животиње и људска емпатија. То је можда нешто што нам највише фали у овом времену, рекла је Јунг.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести