Новосађане деле три меча до титуле

Рукометаши Војводине са две победе против Динама, индентичним резултатом 26:23, пласирали су се у финале плеј-офа Аркус лиге.
Аркус лига/ Ворис Пуховски стрелац седам голова против Панчеваца
Фото: Аркус лига/ Ворис Пуховски стрелац седам голова против Панчеваца

Чета Бориса Ројевића је и у другој утакмици потврдила да, и када не игра најбоље, може да се носи са јаким екипама. Мучили су се Новосађани у првом полувремену иако су га добро започели. Ношени сјајном атмосфером, Панчевци су стизали предност гостију, а у неколико наврата су имали и вођство. У другом периоду водила се велика борба, а бело-црвени су питање победника решили тек у последњих пет минута када су на искуство и индивидуални квалитет оверили карту за финале.

Оно што никако није добро за Новосађане јесу повреде три важна играча. Десни бек Милан Милић је највероватније поломио руку, лево крило Милош Грозданић је још ровит после првог меча, док голман Лука Арсенић има дисторзију зглоба и највероватније неће моћи да помогну саиграчима у одлучујућим утакмицама.

Код домаћих најзапаженији су били Душко Челица са шест погодака и Вељко Чабрило, који је постигао један мање.

Стратег Новосађана Борис Ројевић истакао је да је задовољан пласманом у финале, али и да није уживао у полуфиналним окршајима.

– Драго ми је што смо ушли у финале. То нам је треће овогодишње, пошто смо раније обезбедили борбу за Еврокуп и национални куп. Поново смо играли утакмицу која није била лепа за око и која је обиловала са много грубих и неспортских стартова. Након ове утакмице имаћемо велики проблем пошто смо вероватно остали без три веома важна играча до краја сезоне. Грозданић, Милић и Арсенић су нам много значили ове године и велика је штета то што неће играти у финалним окршајима. У сваком случају мораћемо да се боримо без њих и надам се да ћемо сезону да завршимо са нова три трофеја – уверен је Ројевић.

Када је реч о другом полуфиналном пару Металопластика – Партизан (други меч играли синоћ), Ројевић је рекао да  очекује велику борбу без обзира на то да ли ће противник да буде Партизан или Металопластика.

– Обе екипе имају одличне играче и не могу да кажем с ким бих више волео да се састанемо. Партизан је био домаћин у првој утакмици и добро је то искористио, али сигуран сам да и Металопалстика може до финала. Најважније је то да се најпре мало одморимо и спремимо за одлучујуће мечеве који нам убрзо предстоје – додао је тренер Новосађана.  

В. Г.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести