„Градитељ НС” ускоро почиње изградњу зграде Хитне помоћи

Изградња зграде Завода за хитну медицинску помоћ на Телепу, између Булевара патријарха Павла и улица Јастребарске и Илариона Руварца, могла би,

по свој прилици, почети убрзо пошто је Завод за изградњу града Новог Сада у ликвидацији прошле седмице склопио уговор с понуђачем, изабраним на јавном огласу, предузећем из Новог Сада ДОО „Градитељ НС”. У предузећу у ликвидацији, које је, уз Покрајину, један од инвеститора објекта Хитне помоћи,  су саопштили да је тренутно у поступку пријава радова Инспекторату за рад и Градској управи за урбанизам и стамбене послове, који је издао грађевинску дозволу. Након истека законског рока од минимум 15 дана од дана подношења пријаве, створиће се услови да извођач буде уведен у посао, саопштено је  у Заводу за изградњу града у ликвидацији.

Предузеће „Градитељ НС” понудило је да објекат Хитне помоћи изгради с више предузећа по 341.399.873,26 динара, без ПДВ-а, а уговор који је потписан важи годину дана.  За објекат површине 2.300 квадратних метара предвиђено је 536.840.000 динара.

Пројектом је предвиђено да објекат Хитне помоћи има приземље и три спрата, гаражу и паркиралиште у полуукопаној гаражи у два нивоа и интерне саобраћајнице. Слодобне површине на парцели биће озелењене.  Осим „Градитеља НС”, још два учесника су се јавила на јавни оглас, али су њихове понуде одбачене јер су тражили више новца.

Подсећамо на то да је један од учесника на конкурсу, после избора најповољнијег понуђача, поднео приговор Републичкој комисији за избор понуђача под претпоставком да је постојао „фаворизовани понуђач”.

З. Делић

 

EUR/RSD 117.3271
Најновије вести