143 ГОДИНЕ РАДА ЦРВЕНОГ КРСТА НОВОГ САДА Ђурић: Да потрају и да се развијају (Фото)

Свечаност поводом обележавања 143. године рада Црвеног крста у Новом Саду приређена је данас у Дому војске, када су додељена признања Црвеног крста Србије истакнутим појединцима и институцијама у знак захвалности за подршку рада организације. Том приликом, подељене су две медаље, шест златних и 15 сребрних знакова.
2
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Тим поводом направљен је пресек рада Црвеног крста Новог Сада у 2023. години, током које су се запослени и волонтери трудили да буду стуб хуманости у нашем граду.

На свечаности је присуствовао и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић који је истакао важност Црвеног крста Новог Сада, те да је градска организација најбоља у Србији.

- Са њима смо били у контакту и у најтежим и у најлепшим тренуцима за наш град, од суперћелијске олује, која нас је задесила прошлог лета, па до најдирљивијих тренутака када смо пратили децу на море у Баошиће - рекао је градоначелник. - Три века постојања орагнизације није мало. Желим вам да наставите да трајете, да постојите и да се развијате, ми ћемо увек бити ту и да вам изађемо ус сурете кад год је то могуће.

Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Градоначелник Милан Ђурић захвалио се предузећу „Марера корпорејшн” која је градској организацији Црвеног крста поклонила магацин у вредности од милион евра, као и осталим друштвено-одговорним компанијама који подржавају рад Црвеног крста Новог Сада.

А. Чегар

Фото: Дневник/ С. Шушњевић

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести