Акција Чистоће: Квартовско сакупљање крупног отпада

НОВИ САД: Јавно комунално предузеће „Чистоћа” покренуло је акцију “Квартовско сакупљање крупног отпада”, која ће бити реализована током овог и наредног месеца.
o
Фото: Dnevnik.rs

Директор тог предузећа Владимир Зелновић наводи да је акција покренута како би се спречило стварање дивљих депонија, а грађани добили прилику да својим квартовима одложе крупан и кабасти отпад у за то намењене контејнере.

Поред редовне акције пролећног одношења крупног отпада, суграђани ће имати још једну прилику да се, савесно реше те врсте отпада и надам се да је то корак ка спречавању стварања дивљих депонија, поручио је Зеленовић и напоменуо да “Чистоћа” дневно уклања дивље депоније с више десетина локација широм града. 

Велики контејнери за сакупљање крупног и кабастог отпада до 15. марта ће бити постављени на Старој Детелинари и то уз коловоз на средини Улице Филипа Филиповића, на крају Браће Могин, те на углу Тараса Шевченка и Миленка Грчића, као и у близини подземних контејнера у Молијеровој улици.  Од 17. до 19 .марта контејнери ће се налазити у Улици Орловића Павла, код школе у Јанка Чмелика, код гараже у Стевана Дивнина Бабе и у Улици Надежде Петровић (некадашњи бокс).

Екипе “Чистоће” ће кабасти отпад односити с Новог насеља у два термина, па ће се од 20 до 22. марта контејнери налазити на углу Булевара Слободана Јовановића и Сељачких буна, на укрштању улица Браће Дроњак и Каће Дејановић (на великом паркингу), те на углу Стојана Новаковића и Тодора Јовановића Тозе. Након тога, од 24. до 26. марта контејнери ће бити постављени на углу улица Бате Бркића и Сељачких  буна (иза Старачког дома), уз коловоз на средини Душана Даниловића, иза “Еко пумпе” на Булевару војводе Степе, као и на укрштању Душана Даниловића и Булевара кнеза Милоша.

Ј. В.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести