Аутобуска станица, Салаш 84 ... продају се на сајту „добош“

Аутобуска станица, Салаш 84, пословни простори, лускузни станови, куће и гараже само су део новосадске понуде оглашених некретнина на сајту “Добош“,  где су у понуди предмети на јавној продаји или они враћени са  лизинга.
Autobuska stanica ATP „Vojvodina”  Foto: Dnevnik.rs/S. Šušnjević
Фото: Аутобуска станица АТП „Војводина”  Фото: Дневник.рс/С. Шушњевић

На порталу се налази 545 огласа посредством којих су у продаји различити објекти у Србији. Продаје су на порталу оглашавале банке као  повериоци због неплаћања рата кредита које су клијенти узимали за  куповину станова, кућа и пословних објеката, али и покретних ствари, аутомобила, пољопривредних машина, па и намештаја, беле технике, видео и ТВ уређаја.

Највише оглашених непокретности налази се у Београду - 58, потом у Новом Саду 24, а ту је и Суботица са истим бројем, па Ниш са 13, Крагујевац 16, Зрењанин 10 и тако даље.

Како сазнајемо, у Новом Саду су у понуди две парцеле земљишта, 11 пословних објеката, осам стамбених, два стамбено-пословна и једна гаража.

Једна од најскупљих је свакако и аутобуска станица, о којој се  претходних неколико година доста писало и говорило у медијима. Аутобуска станица се простире на 4.330 метра квадратна, са пратећим објектима и   земљиштем од 29.543 метра кавдратна, а огласила ју је банка. Минимална цена је близу три милиона евра, док је за депозит потребнио око 600.000 евра.

Салаш 84 у Каћу такође је већ дуже време на јавној продаји, за 165.000 евра. Њега нуде извршни повериоци, а у оквиру комплекса, поред главне зграде у којој се налази ресторан са кухињом и другим помоћним   просторијама, налазе се смештајне јединице. Затим, на парцели се налази и вештачко језеро. Испред комплекса постоји простор погодан за паркинг  већег броја возила. Година изградње објекта је 2004. година. У понуди се  наводи да је у претходном периоду наведени комплекс служио као  угоститељски објекат, па је у том смислу погодан за бављење угоститељством или неком другом врстом услужне делатности. Пре неколико година и о овом објекту се извештавало, тада су медији наводили да је планирано његово пресељење јер се налази на траси гасовода.

Луксузни дуплекс од 242 метра квадратна, који се налази преко пута Спенса, у понуди је по цени од 284.750 евра, а гаража на Грбавици од 24  метра квадратна за 14.446 евра, док су њиве у Каћу нешто више од 92.000.

Како сазнајемо од запослених у порталу “Добош“, број огласа у последњих неколико година не варира пуно. Док је, рецимо, 2016. године,  ситуација била потпуно другачија, па се дешавало да за једно полугодиште број оглашених некрентнина у Новом Саду порасте за 30 одсто. По доступним подацима на сајту „Добош„, 2015. године је било 50 оглашених некретнина, што је дупло више у односу на ову годину.

- Морамо да напоменемо да се на „Добошу„ налазе неки огласи постављени, примера ради, пре две године, а који су још увек активни јер непокретност није продата. Све огласе постављамо, ажурирамо и уклањамо само на захтев наших клијената. Наши клијенти су банке, јавни извршитељи, дакле, правна лица - појашњавају на поменутом порталу. 

Када је реч о поступцима продаје, кажу да их је више. Суд, како појашњавају, доноси закључак о продаји некретнине којим се одређују начин и услови продаје. Рочиште за продају некретнине одржава се у судској згради, ако суд не одреди другачије. Одређивање цене је у складу са примењивим законима Републике Србије.

С. Аничић Илић

 

Musa
20.10.2021 • 16:33
Ovo je biznis prodaja!
EUR/RSD 117.1990
Најновије вести