„Белило” спремно дочекује снег

Након што је Општинско веће у Сремским Карловцима у петак усвојило план рада Зимске службе, Јавно комунално предузеће „Белило” јуче је обавило смотру механизације и људства који ће се током зиме старати да саобраћајнице буду проходне и чисте.
д
Фото: Ђ. Радивојевић

По речима директора „Белила” Радослава Јанковића, у плану рада нема никаквих новина у односу на лане и у нову зимску сезону, која званично траје од 1. новембра до 1. априла следеће године, предузеће улази са залихом од 25 тона соли, а како ситуација буде налагала, набављаће још.

Зимској служби на располагању су камион ауто-подизач, два трактора и радна машина, који ће за деловање на терену користити посипач и раонике. Механизацију ће опслуживати и радити ручно, по потреби, осам радника, којима је 1. новембра почело и двадесетчетворочасовно дежурство.

Улице ће се чистити по раније утврђеним приоритетима, а као и до сада, на проблематичним пунктовима ће се остављати вреће соли да их грађани могу употребити кад затреба.

Јучерашњој смотри Зимске службе присуствовали су и председник општине Александар Стојкечић и члан Општинског већа задужен за комуналну делатност Богдан Савић.

Зорица Милосављевић

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести