Бесплатан улаз на базене за даваоце крви

НОВИ САД: ЈП „Спортски и пословни центар Војводина“ Спенс у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине и Црвеним крстом  Новог Сада обезбедили су бесплатан улаз за отворени базен СЦ „Сајмиште“ и отворени базен на Спенсу свим доборовољним даваоцима крви који 16. и 19. августа дају крв.
davaoci krvi
Фото: Tanjug (Bojan Stekić)

Добровољни даваоци крви имају право на један улаз на базен и га могу искористити до краја сезоне.

Претходна акција коју смо заједнички спровели дала је одличан одзив добровољних давалаца крви и успели смо да подигнемо резерве крви, међутим потребе за крвним продуктима су константне и неопходан је континуирани одзив давалаца. Дневно је неопходно да нам се пријави око 250 давалаца како бисмо задовољили дневне потребе пацијената.

Као мали знак пажње и овог пута наши хумани суграђани ће добити по један бесплатан улаз на базен до краја купалишне сезоне, рекла је Зорица Бјелић из Завода за трансфузију крви Војводине.

Тренутно је најпотребнија О и А крвна група али и све крвне групе са негативним РХ фактором.

Jaвно предузеће Спортски и пословни центар Војводина, као друштвено одговорно предузеће, спремно је да подржи све институције и овакве акције, које за циљ имају помоћ и промоцију узајамне солидарности. Овај вид сарадње биће настављен и у будућности, а обухватиће и остале услуге предузећа, изјавила је Слободанка Бранков, сарадник за односе са јавношћу Спенса.

Крв се може дати сваким радним даном у периоду од 7 до 19 часова у Заводу за трансфузију крви Војводине, Хајдук Вељкова 9а.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести