„БИГ ДЕЧЈЕ ЛЕТO”: Радионице о културама националној и страним

Током друге седмице манифестације Новосадско „Биг дечје лето”, које је почело 24. јуна и траје до 31. августа, креативно-едукативне радионице за најмлађе одвијаће се на више од 10 места у граду.
Radionica na  Big dečjem letu Foto: Dnevnik.rs
Фото: Радионицa нa  Биг дечјем лету Фото: Дневник.рс

У Монтесори центру „Сунцокрети”, Браће Дроњак 15, учесници радионица сваког дана учиће о народима и народностима, обичајима, народним ношњама и старом накиту, док ће у Дечјем центру „Уча” , Милована Глишића 8/4 сазнавати  о Новом Саду, Војвођанима, знаменитим грађевинама и грађанима, споменицима и парковима, а стечено знање провериће у забавном квизу.

Спомен-збирка Павла Бељанског, Трга галерија2,  за ову недељу припремила је креативне радионице намењене групама од 20 учесника од шест до 12 година, уз обавезно пријављивање. Програм ће тематски обухватити актуелну изложбу „Медитеран”, као и сталну музејску поставку.

Најмлађи суграђани ће имати прилику да уче о средњем веку, Уједињеном Краљевству, грчким боговима, Шпанији, фудбалу у Немачкој и француским бајкама у Дечјем едукативном центру „Школарко”, Алексе Шантића 5 и у Предшколској установи „Dreamland”, Карађорђева 14. Учесници радионица ће сазнати шта је неуспех у успеху и како се изборити с бесом у „Play centru” и вртићу „Чаробна кућа”, а љубитељи ролера и ове недеље моћи ће да тренирају у Хокеј клубу „НС Старс”. Бесплатне радионице енглеског језика и рачунара биће одржане од 2. до 6. јула у Центру за едукацију „Happy Spot”, Марка Миљанова 4.

У тржном центру „Биг” сваког уторка и четвртка током  јула од 18 до 20 часова биће одржаван програм за децу.

Новосадско „Биг дечје лето” организује Дечји културни центар „Нови Сад”, уз подршку Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за образовање и тржног центра „Биг”. Списак радионица, сатница, пријаве за учествовање, цене дневне партиципације и информације о узрасту којем је намењен одређени програм могу се наћи на сајту www.decinadar.org или на „Фејсбук” страници „ДКЦНС – Дечји културни центар Нови Сад”.  

    М. Ра.

EUR/RSD 117.6117
Најновије вести