Почело „Новосадско БИГ дечје лето”

Традиционална манифестација посвећена деци „Новосадско БИГ дечје лето” свечано је отворена првог дана лета у приземљу тржног центра БИГ. Наступи овогодишње амбасадорке

Мине Лазаревић и хора Дечјег културног центра „Чаробне фрулице”, плесног студија „Професионал”, као и „Лиманских бећара” обележили су чин отварања и привукли велики број посетилаца, који су могли да виде само делић онога што их очекује до 28. августа, када се „Новосадско БИГ дечје лето” завршава.

Свечаном отварању је присуствовао и члан Градског већа задужен за културу Вања Вученовић, који је рекао да је то једна од најзначајнијих манифестација за децу, те да ће Град Нови Сад наставити да подржава Дечји културни центар „Деци на дар” да би најмлађи Новосађани током летњег распуста могли квалитетно проводити слободно време.

Овогодишња амбасадорка „Новосадског БИГ дечјег лета” глумица Мина Лазаревић није крила задовољство што је део манифестације.

– Веома је лепо што и деца која нигде не путују преко лета имају едукативне и забавне активности јер ће моћи на специфичан и квалитетан начин да проведу летње дане – рекла је позната глумица.

За два месеца, колико траје „Новосадско БИГ дечје лето”, малишани ће имати прилику да учествују у више од 280 програма на 25 различитих места. Уторком и четвртком ће бити организовани редовни програми у тржном центру „Биг”, а викендом на шпицу купалишта Штранд.

Тако ће у среду малишани од шест до 12 година моћи да учествују у радионици „Деца у старом Риму” од 10 до 13 часова у Музеју Војводине, Дунавска 35–37. У Француском институту у Пашићевој 33 ће се од 10 до 12 часова дечаци и девојчице упознати са земљом Астерикса и Обеликса, учећи нове речи на француском.

Списак свих радионица, сатница, начина за пријаву учешћа, цене дневних партиципација, као и информације којим узрастима су програми намењени, доступни су на интернет страници www.novosadskodecijeleto.info.

В. Павлов

EUR/RSD 117.4754
Најновије вести